Journalist Simon Riedel stiller hver uge kendte danskere spørgsmål, der går helt tæt på og får dem til at overveje sig selv og deres liv. Vi kalder det 'ERKENDELSE - helt ind til tanker og følelser'.

I denne uge har Simon Riedel talt med Dansk Folkepartis Peter Kofod Poulsen om når ekspertene tager fejl uden at blive stillet til regnskab. Om landsbytosser i DF, misundelse på de andre elver i skolen og fordele og ulemper ved at se temmelig ung ud.

Log ind på BT PLUS og læs denne uges ERKENDELSE med Peter Kofod Poulsen og de tidligere ugers interessante indblik i kendte danskeres tanker om sig selv.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Journalist Simon Riedel stiller hver uge kendte danskere spørgsmål, der går helt tæt på og får dem til at overveje sig selv og deres liv. Vi kalder det 'ERKENDELSE - helt ind til tanker og følelser'.

I denne uge har Simon Riedel talt med Dansk Folkepartis Peter Kofod Poulsen om når ekspertene tager fejl uden at blive stillet til regnskab. Om landsbytosser i DF, misundelse på de andre elver i skolen og fordele og ulemper ved at se temmelig ung ud.

Jeg synes, det var upassende, da ... jeg var til et vælgermøde, hvor der var nogle af de fremmødte, der ikke ville give mig hånden. Det synes jeg er enormt uopdragent. Jeg lod som ingenting. Jeg synes dog, vi skal huske på, at høflighed ikke koster noget - uanset om vi måtte være uenige.

Når eksperterne tager fejl ... i deres forudsigelser, ryster jeg på hovedet og tænker: »Jeg tror, jeg vil være ekspert i mit næste liv. Tænk at kunne sige alt muligt uden at blive stillet til regnskab for det siden.« Der kommer jo ikke en rettelse, når de gætter forkert. Jeg sad fornyligt og kiggede på artikler fra begyndelsen af januar i år, hvor eksperter udskammer grænsekontrollen og sagde, det ville betyde mange flere asylansøgere. De tog fejl. Desuden sagde de, at man kun kunne have grænsekontrol i få dage, da det ville medføre trafikalt kaos, og EU ville stoppe det. Hvor var det godt, den sunde fornuft vandt over alle fordømmelserne.

Min nervøsitet var stor, da ... jeg skulle på Folketingets talerstol første gang. Det er en stor ære, et privilegium. Generationer af politikere har stået på den talerstol, og der er truffet afgørende beslutninger for Danmark i Folketinget. Det maner til besindighed, men også eftertænksomhed i forhold til, hvor vigtig en opgave jeg er sat på. Jeg var rystende nervøs og ydmyg, mødte tidligt ind på kontoret og repeterede de tre taler.

Nogle journalister bør tage sig sammen, når det handler om ... de historier, der kunne se ud til ikke at give så mange klik på nettet. Der foregår mange ting i regioner og kommuner, og især i EU, som ikke får særligt meget opmærksomhed. Der er forsvindende få journalister til at dække EU, til gengæld er der flere hundrede journalister akkrediteret til Folkemødet på Bornholm - og Roskildefestivalen ser også ud til at være et stort trækplaster, selvom der nok ikke er så mange nyheder at hente der.

Jeg var møgforkælet, da jeg ... var dreng, jeg havde verdens bedste bedstemor. Hun var nærværende og brugte meget tid sammen med min mor og mig. Jeg kunne altid gå over til hende, få et knus, låne avisen eller en bog, hun lærte mig også at læse skønlitteratur og at bede fadervor hver aften. Jeg synes, det er en god vane, en god tradition; der er også den tryghed i det religiøse, jeg sender hende en tanke hver aften og håber, hun er et godt sted.

Det siges, DF består af landsbytosser ... Vi har mange tusinde medlemmer, og der er alle typer mennesker, og sikkert også nogle landsbytosser. Vi har demokrati her i landet, og der skal være plads til alle, det er rummelighed. Grunden til vi har så mange medlemmer er, at vi har et stærkt projekt i partiet, det var derfor, jeg blev fanget af det. Som Oskar Hansen engang skrev: Danmark er for folket.

Det kan for mange danskere være provokerende ... at være glad for dette land. I USA er det helt almindeligt at være stolt af landet og flaget, på en helt anden måde end i Danmark eller EU. Jeg mener, at folk, der ikke har lyst til at hæve dannebrog, bør skamme sig. Jeg holder meget af Danmark, flaget er et symbol på vores gode land. Jeg er stolt af at være dansk, og vi har ikke noget at skamme os over. Vi har et land, hvor der er styr på tingene, og jeg ville ønske, at flere ville være stolte og værdsætte landet. Det er et helt enestående privilegium at være født her med frihed, velstand og lykke, det har man arbejdet hårdt for i tidligere generationer.

Peter Kofod Poulsen (DF)
Peter Kofod Poulsen (DF)
Vis mere

De gode intentioners politik har medført ... et uoverstigeligt flygtningekaos i Europa. I stedet for at hælpe mange mennesker i nærområderne, også de fattigste, lader man stå til, og nogle ganske få kommer til Europa ud fra nogle gode hensigter, som ikke har hold i virkeligheden. Vi kommer bare til at skabe nogle forskruede parallelsamfund, der ikke bryder sig om, hvordan vi lever, og nogle frustrerede, fattige lande.

Jeg sørgede, da ... min mormor døde for et par år siden, hun var familiens samlingspunkt, hun var en, der gav værdierne videre og stod vagt om traditioner, det positive, glade samlingspunkt. Hun læste højt for mig, da jeg var lille, fortalte historier og vi så gamle danske film sammen.

Den herskende klasse ... tror jeg, er ved at blive skiftet ud. Jeg tror der er sket et enormt skred i befolkningen. Den frustration og bekymring, der nu er i befolkningen overfor EU og folkevandring, den har endnu ikke manifesteret sig i systemet, men jeg tror, det kommer til at ske. Presset vil fortsætte indtil der er nogle, der siger fra og stopper det.

Engang var jeg meget misundelig på ... at de andre elever kunne sidde stille i skolen på stolen og lytte aktivt efter. De første mange år af min skoletid kunne jeg ikke sidde stille på en stol. Jeg tror, mine skolelærere har udholdt utrolig meget i deres forsøg på at skubbe noget fornuft ind i mig. Jeg var misundelig på de andre elever, der kunne sidde en hel dag og skrive pæne bogstaver i kladdehæfterne, det kunne jeg ikke. Men heldigvis kom jeg pludselig efter det og kunne koncentrere mig, så jeg kunne indhente det forsømte.

Hvis vi alle i Danmark skal blive gladere mennesker, må vi ... få det bedste frem i hinanden, vi skal huske at opføre os ordentligt overfor hinanden og huske vi kun er mennesker, der begår fejl. Det skal være en lektie for alle. Vi skal smile og sige godmorgen og begynde på en god måde, udvise høflighed. Jeg er nok et af de mennesker, der mener, man skal bestræbe sig på, at hverdagen er en fest. Det kan hurtigt skabe en dårlig kultur, hvis høfligheden fordufter.

Fordele og ulemper ved at se temmelig ung ud er ... ja, det er nok, at jeg skiller mig ud i forhold til mange af mine kolleger. Men jeg tror, danskerne tørster efter forandring og nye kræfter. Jeg tror, min generation repræsenterer et nybrud, så min alder på 26 synes jeg, er en fordel. Men jeg kan undre mig over, at folk på Facebook kan blive ved med at påpege, at jeg tager fejl på grund af min alder. Jeg mener, at politik skal handle om visioner og hvad man vil med Danmark. Det er mindre interessant, om man er 26 eller 56. Det er herligt, der er plads til folk på over 70 i Folketinget.