Ikke engang i Dansk Folkeparti kan man finde støtte til Venstres Inge Dahl-Sørensens nyeste idé. Hun chokerede i går ved at foreslå, at man internerer tusindvis af danske muslimer i lejre - nogenlunde som japanere blev i USA under Anden Verdenskrig.

 • Venstre-strid: Inge Dahl vil internere muslimer
 • Venstres fritfarende missil

  »Det lyder som et panik-forslag, og det giver ubehagelige mindelser om koncentrationslejre under krigen. Det er ikke en debat, vi bør have i Danmark,« siger Dansk Folkepartis næstformand Peter Skaarup.

  I en pressemeddelelse udsendt via Venstres pressetjeneste skriver Inge Dahl-Sørensen, som er medlem af Folketingets Retsudvalg, at FN's flygtningekonvention åbner for internering af flygtninge i krigssituationer og under lignende alvorlige forhold.

  »Eksperterne hævder, at af de 160.000 muslimer, der bor nu i Danmark, er det 3.000-4.000, som udgør en sikkerhedsrisiko i en krigssituation,« skriver hun.

  Hun ønsker interneringen iværksat, hvis Danmark udsættes for angreb, men ser også mulighed for internering, hvis Danmark deltager militært i USAs modtræk mod terrorismen.

  »Jeg ved heller ikke, hvor Inge Dahl-Sørensen har det tal på 3-4.000 fra. Og at finde disse personer må også være vanskeligt. Anders Fogh har haft travlt med at kritisere os i Dansk Folkeparti for vores holdninger til indvandrere. Så nu synes jeg, han bør skride hårdt ind mod dette,« siger Peter Skaarup.

  Venstres formand Anders Fogh Rasmussen er ifølge kilder rasende over Inge Dahl-Sørensens lille udflugt - og især over at hendes pressemeddelelse er udsendt via Venstres pressetjeneste.

  Men hos Venstre fungerer pressetjenesten anderledes end hos f.eks. Socialdemokratiet - som egentlige sekretærer for folketingsmedlemmerne. Der er slet ingen topstyring.

  Og trods den udbredte vrede over Inge Dahl-Sørensen er der intet, der tyder på, at det får konsekvenser for hende. Hun har ingen ordførerskaber, man kan tage fra hende, siger kilder.

  Venstres politiske ordfører Ulla Tørnæs har taget skarpt afstand fra udtalelserne, og det samme gør retsordfører Birthe Rønn Hornbech.

  »Det er ikke Venstres politik. Punktum,« lyder det fra Birthe Rønn Horbech.

  Hun fastslår også, at hun selv har haft stor gavn af, at der er masser af spillerum for særstandpunkter i Venstre.

  Det lykkedes i går ikke at træffe Inge Dahl-Sørensen for yderligere kommentarer.