Det kan være næsten grænseoverskridende som forælder at få at vide, ens barn mobber et andet barn. Men ifølge Red Barnet skal du tage det alvorligt, hvis du bliver kontaktet af skolen eller det mobbede barns forældre.

- Nogle gange er man som forældre ikke klar over, at ens barn er involveret i sådan noget. Og det kan være svært at modtage en kontakt på den måde. Men man skal lytte til det og tro på, at der er nogen, som oplever det, lyder det første råd fra antimobbeekspert Lars Stilling Netteberg fra Red Barnet til forældre, hvis børn mobber.

Han har set programmet ’Mobbet’, som Mathilde og hendes forældre, Pernille og Christian Røgilds medvirker i, som blev sendt i aftes på TV2. Han roser Mathildes forældre for at handle på deres barns vegne. Og kommer her med råd til, hvordan forældre til børn, der mobber, bør agere, hvis de bliver kontaktet enten af skolen eller det mobbede barns forældre.

- Man skal ikke begynde at skælde sit eget barn ud. For det er ikke sikkert, barnet gør det af ondskab. Men man skal høre sit barn, hvad det er, der foregår, råder Lars Stilling Netteberg til.

Han opfordrer også skolen og klasselæreren til at være en meget aktiv samarbejdspartner i at bekæmpe mobningens uvæsen, fordi skolen kan være en neutral ophavsmand til at få løst problemet.

- Ellers risikerer man, at det igen går ud over det mobbede barn, som er præcis det, det mobbede barn frygter. Det er derfor, der skal tages hånd om det fra skolens side, så ingen taber ansigt, siger antimobbeeksperten.

- Men forældrene til det mobberen har også et ansvar. Derfor er det vigtigt, man taler med sit eget barn og sætter grænser. For mobning ikke er okay, fastslår Lars Stilling Netteberg