Fyraften! Trods EM-billetten i lommen svigtede de danske spillere ikke hjemmepublikummet. 3-0 sejren i hus, og samlet 8-0 over Israel. Færdigt arbejde.

THOMAS SØRENSEN: "Det var fantastisk, ubeskriveligt med den modtagelse. Det varmede. Jeg vil altid - altid - huske det øjeblik - det vil stå indprentet inden i mig. Jeg har lyst til at sige mange tusind tak til hver og en af alle de mere end 40.000 tilskuere.

Det øjeblik har jeg set frem til i lang tid - og det blev endnu bedre, end jeg havde drømt om. Og drømt om landsholdet - ja, det har jeg gjort siden jeg var en lille knægt, der selv kom til Parken som tilskuer til de store landskampe.

"Jeg øjnede chancen for min debut, da Schmeichel måtte forlade opvarmningen, men da han så meldte sig klar, satte jeg mig til rette på bænken. Lige pludselig måtte jeg så alligevel på banen. Jeg stod der på sidelinien og var helt euforisk over endelig at skulle ind.

Jeg var ikke nervøs, men bare ekstremt opsat, og så gjorde publikums modtagelse det noget nemmere at komme ind i kampen. hendel

EBBE SAND: "Hjælp, min kone skal føde." Ebbe Sand åbnede festen i Parken med et lynmål efter kun 210 sekunder, og den danske forward var lige så hurtig bagefter med bad, omklædning og interviews, inden han hastede ud på seks-syv timers taxa-kørsel hjem til sin højgravide kone i Gelsenkirchen.

"Trine kan føde, hvornår det skal være. Det er lige oppe over. Jeg har kun ét i tankerne. Jeg vil bare hjem lige nu," sagde han med et stort forventningsfuldt smil.

Bag Ebbe Sands kommende fader-status ligger en tid med frygt og usikkerhed efter hans operation for testikkelkræft i august sidste år.

"Jeg var utrolig glad, da jeg havde scoret. Det var rigtig dejligt. En befrielse. Nu skal jeg ikke gå vinteren over og tænke på, at det er længe siden, jeg har lavet et landskampmål." to-la

STIG TØFTING: "Jeg ville have været ud et godt stykke ind i 2. halvleg af landskampen. Der var jo ingen grund til at overbelaste lår-muskulaturen, hvor jeg har haft en mindre skade. Men sådan blev det ikke, og det gik heldigvis godt. Jeg havde ingen problemer med at fuldføre.

Jeg synes alt i alt, vi gav publikum, hvad de kom efter. Vi fik en drømmestart, og vi var israelerne overlegne i 1. halvleg. Vi var ikke så dominerende efter pausen, men vi producerede stadig mange chancer.

Det hele var jo afgjort i Tel Aviv, men det skal siges til israelerne ros, at de kom for at spille fodbold. Ind i mellem formåede de også at kombinere sig forbi os. De er små, hurtige og trods alt rimeligt boldsikre. Men de er ikke organiserede nok." to-la

RENE HENRIKSEN: "Det gælder om at have en vis ydmyghed overfor kampene. Og så betragter jeg det altså som et holdspil, hvor vi for tiden har et helt fantastisk hold, der fungerer på alle niveauer. Samtidig føler jeg, at jeg er god til at koncentrere mig, og føler ikke, at det er mig, der skal ind og afgøre kampene.

Jeg føler mig helt hjemme på det her hold. Jeg har det lige så godt, som jeg havde i AB. Stemningen i truppen er fantastisk. Det er et hold uden hieraki, hvor alle fungerer.

Vores hold er fyldt med selvtillid i øjeblikket. Nede bagved løber man rundt med fornemmelsen af, at modstanderne ganske enkelt ikke kan score. I øjeblikket spiller vi noget nær det optimale, og hvis vi skulle spille igen på søndag, tror jeg, at alle hold ville få det meget svært mod os.

Kan vi nå op på dette niveau til EM, bliver vi meget svære at have med at gøre. Kim

BRIAN STEEN NIELSEN: "De kalder mig sheriffen. Jeg skyder jo på alt hvad der rører sig for tiden. Bolden lå fremragende placeret, og jeg ramte den rigtigt godt. Og jeg var faktisk sikker på, at den ville gå ind," forklarede Brian Steen Nielsen om sin flotte scoring til 2-0 efter bare 13 minutter. 45 landskampe uden mål. Og så pludselig to i træk. Superligaens eneste spiller i den danske startopstilling strålede som en lille sol.

"Jeg blev måske lidt "målliderlig" efter det første mål, og indimellem gik der lidt "badebold" i det. Men jeg synes, at holdet har spillet to rigtigt gode kampe mod Israel. Jeg er også godt tilfreds med min egen indsats, og jeg mener, at jeg har anbefalet mig overfor Bo Johansson på bedste vis. Jeg mener stadig, at en Allan Nielsen i topform er førstevalg, men Bosse har nu i hvert fald tre spillere, der kandiderer til de to pladser i midten.

Jeg glæder mig på hele nationens vegne. Det er fantastisk det vi har lavet, efter den elendige start vi fik på kvalifikationen. Det er klart, at det at have EM at se frem til, er en kæmpe gulerod i de ellers sure vintermåneder." Kim

MARTIN JØRGENSEN: "Jeg havde vist brugt heldet, med det hovedstødsmål jeg lavede i Tel Aviv. Jeg var tæt på i aften, men den ville altså ikke ind. Til gengæld var jeg med i alle tre mål. Som hold står vi utroligt stærkt for tiden. Vi er helt oppe på niveau med det vi leverede til VM i Frankrig.

Og jeg tror endda, at vi kan blive bedre endnu. Jesper Grønkjær og jeg selv mener jeg faktisk begge kan levere bedre præstationer, end i de to sidste kampe. Selvom jeg nok mener, at det var helt fornuftigt i aften." Kim

JESPER GRØNKJÆR:

"Jeg er selv godt tilfreds med min indsats, selv om jeg desværre aldrig rigtig kom på sporet af en målchance. Jeg følte mig fra starten brølende veloplagt, men det manglede bare, når man har en fantastisk kulisse med 41.000 tilskuere omkring sig. Atmosfæren i Parken i aften er en af de fedeste oplevelser, som jeg endnu har haft som fodboldspiller." Uno

JES HØGH:

"Til EM kan vi slå alle, hvis vi fortsætter på det niveau, som vi har netop nu. Men holdene er så lige i den europæiske top, at vi også godt kan gå hen og tabe alle kampene. Jeg har ikke nogle favorithold, jeg helst vil møde. De kan komme med hvemsomhelst."

Jes Høgh agerede igen halvdelen af dobbeltlåsen i et dirkefrit forsvar i et smukt samspil med makkeren Rene Henriksen.

"Vi passer perfekt sammen og begår stort set ingen fejl. Andet er der næsten ikke at sige om det." hendel

PETER SCHMEICHEL: "Skulle vi ud og spille EM-slutrunde om 14 dage, føler jeg mig overbevist om, at vi ville nå meget langt. Om seks måneder kan situationen meget vel være den, at vi skal forsøge at finde en fælles storform op igen efter hårde, opslidende mesterskabs-opløb for mange af vore spillere. Men lad os nu se - vi plejer jo at være et rigtig godt slutrunde-hold."

Schmeichel nedtonede de akillessene-kramper, der fik ham til at forlade banen efter bare 18 minutter.

"Siden vi kom hjem fra Israel, har jeg mærket lidt småprikken i akillessene i samme ben, hvor jeg i de seneste uger har haft en muskelskade. Under opvarmninger trak det lidt i akillessenen igen, så da vi kom foran 2-0, følte jeg, at det ville være fornuftigt at skåne benet for yderligere anstrengelser. Hvis stillingen havde været 0-0, havde jeg formentlig ikke forladt banen. Men jeg skal jo trods alt tænke på, at jeg også skal bruge det hjemme i Portugal.

BO JOHANSSON: "Det er ikke helt fair over for alle mine andre, gode spillere at fremhæve en mand, men jeg må gøre det. Rene Henriksen var virkelig fantastisk. Det er en formidabel fin teknik, Rene har. Han løser opgaverne utrolig let. Jes Høgh var noget nær samme niveau.

Brian Steen Nielsen spillede en stærk 1. halvleg, og Martin Jørgensen lagde fint op til to mål. Peter Schmeichel kunne have fuldført kampen, men der var ingen grund til at løbe nogen risiko, og i stedet kunne Thomas Sørensen vise, at han er en super-keeper. Han havde nogle flotte redninger. Han bliver rigtig god.

"Det hele var i realiteten afgjort i den første kamp. Vi kan være stolte af sejren i Tel Aviv. Vi skulle så gøre arbejdet færdigt i Parken, og da vi scorede et hurtigt mål, var det hele overstået. Vi spillede all right. Vi fik vist noget af fremtidens fodbold med driblinger og hurtige afleveringer. Det tegner godt." to-la

JON DAHL TOMASSON: "Jeg er bare helt færdig, smadret. Jeg føler virkelig, at jeg kører hårdt på pumperne - og desværre er der endnu en hel måned til juleferie.

Jeg synes bare, at dette efterår har været éen lang, uendelig række af vigtige kampe. Hele tiden har der været en ny storkamp at geare op til - Champions League, alle landsholdets kvalkampe og i de næste uger endnu to Champions League-kampe.

Selvfølgelig havde vi forlængst afgjort tingene ved at vinde 5-0 i Tel Aviv, men da vi løb på banen, følte vi alligevel et kolossalt pres fra tilskuerne. Jeg synes, at vi i første halvleg viser utrolig flot boldspil, kører bolden rundt om israelerne på virkelig højt, internationalt niveau." Uno