Claus Hansen blev smidt ud af "Bandidos" i unåde - men han fortsatte med at sætte sig op mod sine tidligere "brødre" i MC-banden. Derfor skulle han dø.

Dét er politiets teori om likvideringen af "Karate-Claus" i Vanløse.

I fem-seks år var "Karate-Claus" top-medlem af "Bandidos" i Europa. Han var under rocker-krigen "Sergeant of Arms", krigsminister for "Bandidos Europe" i Marseilles, Frankrig, men kom senere til Danmark, hvor han angiveligt var kandidat til den danske præsident-post i stedet for Jim Tinndahn.

Men Claus Hansen var modstander af freds-slutningen med Hells Angels:

"Jeg kan ikke være venner med nogen, der har slået mine brødre ihjel," sagde han dengang.

I stedet blev Claus Barrit Bork Hansen præsident for Bandidos-afdelingen i Hedehusene "MC Mideast".

Omkring august sidste år blev han uvenner med Bandidos og smed Bandidos-medlemmerne ud af "sit" klubhus på Reerslevvej 7 i Hedehusene.

Han fortsatte med at samle sine egne venner omkring sig på Reerslevvej, og Claus Hansen fik nu et ultimatum fra "Bandidos": Du skal være ude af huset senest den 1. marts.

Men det nægtede Claus Hansen. Han var helt "uimponeret" over det ultimatum fra "Bandidos". Desuden tumlede han med planer om at starte en afdeling af den verdensomspændende rockerklub "Outlaws" i Danmark, der på verdensplan regnes for Bandidos-støtter, men rivaler til Hells Angels.

Claus Hansen omgikkes også HA-støttegruppen "Red & White", der angiveligt blev etableret af venner til ham.

En kilde siger til B.T., at drabet formentlig aldrig var sket, hvis Claus Hansen - som krævet - havde forladt den tidligere rocker-borg på Reerslevvej senest den 1. marts.

Det står uklart, hvorfor det tidligere top-medlem af Bandidos ragede uklar med sine brødre. Han forlod først klubben frivilligt med - som det hedder - "Good Standing" (i ære eller nåde, red.)

Men dét ændrede Bandidos senere til "Bad Standing" (i unåde). Han uvenskab med Bandidos påstås at hænge sammen med, at "Bandidos" smed en af hans nære venner ud af klubben med "Bad Standing".

Den 29-årige, som Claus Hansen efter det oplyste i sin tid fik ind i Bandidos, afsoner nu otte års fængsel for kidnapning, vold og et milliontyveri af cigaretter fra Københavns Frihavn.

Claus Hansen begik formentlig en dødssynd, da han smed Bandidos-medlemmerne ud af klubhuset på Reerslevvej og derefter brændte klubbens symboler. Han smed det hele i en tønde udenfor huset og brændte Bandidos-mærkerne af - noget der i rockerkredse er udtryk for dyb foragt.

Politikilder bekræfter overfor B.T., at Claus Hansen selv har "underholdt" med sin afbrænding af Bandidos-symbolerne.

Andre kilder siger, at Claus Hansen også var en trussel for "Bandidos", fordi han "vidste alt".

Fra sin tidligere toppost som "Sergeant of Arms", krigsminister, var han én af dem, som havde et nøje indblik i, hvad der skete under rocker-krigen.

Kriminalinspektør Kurt Jensen, drabsafdelingen i København, leder jagten på morderne.

Han har "utroligt mange ideer om" hvem gerningsmændene er. Motivet skal søges i den dræbtes nutid - set i lyset af hans fortid som rocker," siger Kurt Jensen.

"Den personkreds, der truede ham, er naturligvis interessant, men der kan være langt fra trusler og til at man skyder. Der kan også være tale om, at man har importeret folk som drabsmænd. De har i hvert fald gjort, hvad de kunne for at slette sporene," siger Kurt Jensen.