Der er registreret 230 nye tilfælde af smitte med coronavirus i løbet af det seneste døgn. En er død.

Det oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Antallet af nye smittetilfælde er det højeste på et døgn i mere end fire måneder.

Ikke siden i slutningen af april har der været mere end 200 nye smittetilfælde på et døgn.

Antallet af indlagte stiger med to til 29, mens antallet af indlagte på intensiv falder med én til tre, og antallet af personer i respirator falder med én til to.

Der har været over 1000 smittetilfælde den seneste uge, siger afdelingschef ved Statens Serum Institut Tyra Grove Krause.

- Det er det højeste i nogen uger siden foråret. Der er 21 kommuner, der nu overstiger grænsen på 20 smittede per 100.000 borgere. Vi skal kun nogle få uger tilbage før det kun var en håndfuld kommuner.

- Der er en overvægt af unge blandt 20 til 29 årige blandt de smittede. De vil kunne bringe smitten videre til risikogrupper ved eksempelvis familiesammenkomster, siger Tyra Grove Krause.

København er nu på 40 smittede per 100.000 borgere, siger overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (S):

- Vi kan ikke se, at det er bestemte grupper eller bestemte områder, der er årsag til smittespredningen. Vi kan se en overrepræsentation blandt de unge voksne på 20 til 29 år. Derfor starter vi en massiv kampagne nu med plakter og infoskærme i busser, der understreger, at vi skal holde afstand og holde fast i de gode vaner, siger Frank Jensen.

- Vi har brug for, at de forstår, at man ikke krammer hinanden, når man mødes i det offentlige rum, siger Frank Jensen.

I Odense er smittetallet steget hurtigt til 60,7, siger borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel:

- Vi kan se, at smitten i Odense er koncentreret omkring unge og omkring relativt få uddannelsessteder. Vi kan dog også se en stigning i smitten ved private sammenkomster.

/ritzau/

Andre læser også