Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Opdateret kl 16.28Nu er barrikaden brudt, og demonstranterne kommet ind på grunden ved Grøndalsvænge Allé 13. bt.dk er i huset. Politiet skyder tåregas igen.

Med et massivt opbud af kampklædt politi, hollændervogne og hunde har politiet lagt en ring om Grøndalsvænge Allé. Men nu er politiets kæder sprængt, og en stor flok unge er nået ind på grunden, fortæller bt.dk's reporter Peter Astrup, der nu står inde i huset.

Huset ligger op til hovedhuset, og selv om der er mørkt, kan man sagtens se, at det er gode store rå lokaler. Politiet har sat sig på det, der hedder koncertsalen og hovedhuset. Demonstranterne venter i øjeblikket på, at flere skal tilslutte sig.

Han fortæller om en sejrsstemning, mens de unge nu går mod det, der skal være hovedhuset.

Politiet blokade blev brudt ved Hillerødgade og Nordre Fasanvej af den såkaldte gule gruppe hos demonstranterne.

Bt.dks Peter Astrup fortæller yderligere, at demonstranterne er kommet igennem uden at bruge vold. De er ved hjælpe af deres skubbe-taktik brudt gennem barrikaderne. De har simpelt hen været så mange mennesker, at trykket er blevet så voldsomt, at politiet har måtte lade dem passere.

Politiet skyder nu tåregas igen.

Samtidig melder bt.dk's Mai-Britt Jeppesen, at en ambulance har været ved Fuglebakken Station for at hente en demonstrant, og det forlyder, at vedkommende er kommet alvorligt til skade. Hun melder om kaotisk stemning, efter at politiets blokade er blevet brudt.

For kort tid siden blev der også skudt tåregas ved Fuglebakken Station. Demonstranterne blev stoppet her efter at være gået fra Nørrebrohallen.

Herefter blev der både kastet romerlys og sten, ligesom demonstranterne forsøgte at bryde barrikaderne - blandt andet ved at kravle over bilerne. Politiet har nu sat deres hollændervogne forrest i barrikaden ved Fuglebakken Station.

Politiet skød tåregas ud over mængden, fortalte bt.dk's reporter Mai-Britt Jeppesen, der stod på politi-siden.

Demonstranterne råbte: Kom nu. Politiet er ikke forberedt, fortæller hun .

bt.dk følger sagen

Deltag også i debatten om Ungdomshuset på dit.bt

Andre læser også