I danskernes optik var det ikke en god idé, at prins Joachim valgte at sælge sin pålagte arv, Schackenborg Slot, til en fond for 100 millioner kroner og stikke pengene i lommen. Det viser en meningsmåling foretaget af Gallup for BT.

Undersøgelsen viser, at det i krisetidens Danmark er faldet mange for brystet, at prins Joachim har fået 100 millioner kroner for salget af slottet. Og at han kan se frem til at sætte yderligere et tocifret millionbeløb ind på bankkontoen, når han har solgt de 600 hektar jord, som han har beholdt ved salget. Samtidig med at han opretholder sin årlige apanage på 3,3 mio. kr.


Den manøvre har kostet dyrt på Joachims personlige popularitetsbarometer. Hele 53 procent af befolkningen erklærer sig enig i, at det ikke var i orden, at prins Joachim fik en personlig formue i udbytte af slotssalget.

- Det er fordi, man har den opfattelse, at enten skulle han være blevet i Sønderjylland og passet sine forpligtigelser der. Eller også skulle han have givet afkald på pengene, da han gav afkald på slottet, siger historiker og ekstern lektor ved Københavns Universitet, Lars Hovbakke.

Han er ikke det mindste overrasket over prins Joachims maveplasker i det kongelige popularitetsbassin.

- Mange har opfattet prins Joachim som en anderledes prins, der boede i provinsen og interesserede sig for landbrug. Det skader hans image, at han nu flytter til København. Fordi nu bliver hans og prinsesse Maries liv mere parallelt med kronprinsparrets, mener Lars Hovbakke.

Kongehuset har ikke ønsket at kommentere målingen.

Køb BT i dag og se flere resultater fra den store Gallup-måling om prins Joachim