Peters forældre rystede efter at have besøgt deres søn på hospitalet.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>MONTPELLIER: Selv om han fortsat ligger i medicindoceret koma, vil den 27-årige Peter Hovmand blive fløjet hjem til Danmark i allernærmeste fremtid. Det sker måske allerede i morgen.

Det oplyste den unge forfatters og tidligere fremmedlegionærs forældre, da de i går havde besøgt ham på hospitalet i Montpellier i Sydfrankrig. Det var tydeligt, at de begge var rystede og nedtrykte, efter de havde set deres søn ligge i en tilstand, hvor de ikke havde haft mulighed for at kommunikere med ham.

»Det er forfærdeligt, men jeg forsøger at bevare fatningen,« sagde moderen Estrella Jacobsen.

»De franske og danske læger er nu enige om, at Peter kan flyttes hjem til et dansk hospital. Alle er enige om, at han har det bedst i hjemlige omgivelser, når han vågner. Det kan ske i næste uge, men vi ved jo ikke, hvilke forfatning han så vil være i. Stakkels dreng, men jeg føler mig overbevist om, at han har viljen til fortsat at ville leve.«

Det er fortsat omgærdet med stor mystik, hvordan forfatteren og den tidligere fremmedlegionær kunne forsvinde sporløst i 14 dage for derefter at blive fundet i en chokerende komatilstand på Gui de Chauliac-hospitalet, der er kendt som et af de bedste i Frankrig. Hverken hans far eller mor forstår, hvad der skete, da han øjensylig fik et blackout 13. juli om aftenen, da han opholdt sig på et hjørne af Place de la Comedie i Montpellier.

»Det er muligt, at han har drukket en enkelt øl eller to, da festlighederne for den franske nationaldag allerede var begyndt. Det har han aldrig kunnet tåle,« siger hans far, Mads Hovmand.

»Det er også muligt, at han er blevet dårlig, fordi han var kommet ned fra bjergene. Vi forstår nu, at han pludselig kunne blive svimmel. Det har vi aldrig vidst før. Det kan heller ikke udelukkes, at han har været udsat for noget helt andet, som jeg helst ikke vil sætte ord på.«

Mads Hovmand hentyder til, at sønnen blev fundet næsten uden tøj på kroppen, og alle hans personlige papirer var væk. Han lå livløs og hårdt såret i højre side af ansigtet, inden han blev bragt til hospitalet af en endnu ukendt mand i en brandbil. Fortæller politiet sandheden? Ingen kender svaret, da sagen øjensynlig er afsluttet af myndighederne. Et trist uheld, der sandsynligvis vil påvirke den garderhøje og ellers toptrænede dansker i resten af livet.

Der var i går forskellige opfattelser af, hvilken rolle, Fremmedlegionen har spillet. B.T. erfarer, at der er lagt kraftigt pres på Legionen for at få den til at tilkendegive, om den havde noget med hans forsvinden at gøre, og det er tilsyneladende blevet rapporteret til ledelsen, at en af de tidligere soldater lå på hospitalet i Montpellier. Legionen ønskede ikke at stå model til rygterne om, at den var indblandet, og derfor medvirkede den ved at fortælle til gendarmeriet, hvor Peter Hovmand lå.