Manden, der er anholdt i Sydafrika for omskæring af kvinder, havde 21 kønsorganer i sin fryser. Han har i fem år været på flugt fra dansk politi.

Opret abonnement på PLUS og læs hele Peter Frederiksen utrolige historie om sin flugt fra politiet og 21 kønsdele på frost.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


En 63-årig dansker har siddet i en fængselscelle i Sydafrika siden torsdag, fordi politiet har fundet 21 kvinders kønsdele i hans fryser.

Det drejer sig om den 63-årige Peter Frederiksen, der på overfladen levede et helt almindeligt liv som tagtækker i Tisvildeleje, men i 2006 tog hans liv en helt anden drejning. Da flygtede Peter Frederiksen til Sydafrika for at undgå en dom og mulig fængselsstraf for ulovlig våbenbesiddelse. Men allerede dengang interesserede han sig for omskæring af kvinder.

Det fortalte han til den danske fotograf Jørn Stjerneklar i juni.

»Jeg interviewede ham i forbindelse med hans liv som flygtning fra dansk politi. Jeg var sammen med ham i tre dage og han fortalte hele sin livshistorie til mig på bånd. Til sidst i interviewet siger han:

»Der er jo et andet kapitel, som startede for mange år siden i Danmark, som jeg tog med mig herned til Sydafrika og til Lesotho. Jeg ved ikke, om vi skal tale om det, eller om vi ikke skal tale om det«.

»Jeg svarede, at det vidste jeg jo ikke, for jeg anede ikke, hvad det var, han ville tale om. Og så begyndte han at fortælle historier, som var så langt ude, at det næsten ikke kan trykkes i en avis«, siger Jørn Stjerneklar.

Interviewet blev optaget på bånd og bliver på et senere tidspunkt sendt på DRs P1. BT har fået lov at lytte til råbåndene. Og det er ikke for sarte sjæle.

Peter Frederiksen forklarer først, at han godt ved, at kvindelig omskæring ikke er ’populær’ i Danmark. »Men det er jo populært hernede. De får fjernet forhuden og en lille bitte smule af klitoris. Og det har de en meget stor tradition for i Lesotho«.

En dansk mand er blevet fremstillet i retten Sydafrika, efter politiet fandt 21 kvindelige kønsdele i hans fryser. Han er nu blevet varetægtsfængslet. Mandag den 21. september 2015 blev danske Peter Frederiksen fremstillet i retten i Sydafrika, efter politiet fandt 21 kvindelige kønsdele i hans fryser i hans hjem i Bloemenfontein torsdag. Han forbliver varetægtsfængslet i yderligere syv dage.
En dansk mand er blevet fremstillet i retten Sydafrika, efter politiet fandt 21 kvindelige kønsdele i hans fryser. Han er nu blevet varetægtsfængslet. Mandag den 21. september 2015 blev danske Peter Frederiksen fremstillet i retten i Sydafrika, efter politiet fandt 21 kvindelige kønsdele i hans fryser i hans hjem i Bloemenfontein torsdag. Han forbliver varetægtsfængslet i yderligere syv dage. Foto: Reuters
Vis mere

Meldt af sin kone

Peter Frederiksen er i dag gift med en ung kvinde fra det lille kongerige Lesotho, hvor han har en våbenforretning. Hun lod sig lægge under kniven af Peter Frederiksen, da hun mødte ham.

»Til mig sagde han, at hun var indforstået med omskæringen. Men at hun senere anmeldte ham til politiet i Lesotho, fordi de var blevet uvenner. Han blev arresteret, men han kom ud, fordi konen gik med til at trække anmeldelsen tilbage«, siger Jørn Stjerneklar.

Det er den samme kvinde, som ifølge BTs oplysninger nu har fået ham arresteret i Sydafrika.

»Men det her startede for mange år siden. Han sagde til mig, at han første gang omskar en kvinde for 20 år siden i Danmark«, fortæller Jørn Stjerneklar. På hans bånd kan man høre Peter Frederiksen fortælle:

»Jeg kom inde i noget, der hedder SMIL (forening for sadomasochister, red.). Og der mødte jeg en kvindelig præst, og hun var fuldstændig besat af de ting. Jeg har aldrig tænkt på den slags ting i hele mit liv. Men hun fik altså mig til at interessere mig for det. Og så sagde hun til mig en dag, om jeg ikke kunne skære den forhud væk på hende. Så sagde jeg:

’Jeg aner intet om, hvordan man gør den slags ting, du. Og bløder det ikke?”, lyder det på båndinterviewet med Peter Frederiksen.

Møde med Jørn Ege

Han fortæller så, at han lærte sig at omskære kvinder hos den kendte danske, nu afdøde plastikkirurg Jørn Ege.

»Der kommer Jørn Ege ind i billedet. Jeg møder ham på Skodsborg Strandvej til en middag. Og jeg siger:

»Jeg har måske en kunde til dig. Jeg kender en pige i København og hun vil meget gerne have foretaget et kosmetisk indgreb, men hun vil have, jeg skal lave det«.

Ifølge Peter Frederiksen inviterede Jørn Ege ham ind på sin klinik i København og viste ham, hvordan han skal omskære den kvindelige præst.

»Du har ikke en laserkniv, så du må bruge en skalpel eller en kirurgisk saks«, skulle Jørn Ege have fortalt danskeren.

»Og jeg havde fået lokalbedøvelse af ham, og det gik fint, og der kom ikke særlig meget blod og efter ti dage var det helet op«, fortæller Peter Frederiksen til Jørn Stjerneklar.

Jørn Ege døde i maj 2014, så han kan ikke bekræfte historien.

Fordi Peter Frederiksen således selv åbent til et medie har fortalt om, at han omskærer kvinder, har BT valgt at offentliggøre hans navn og billede.

Da Peter Frederiksen flygter til Sydafrika i 2006 for at undgå en retssag og dom for ulovlig våbenbesiddelse, åbner han en våbenforretning i Bloemfontein og senere endnu en forretning i hovedstaden Maseru i Lesotho. Men han har fået blod på tanden med at lege doktor og kommer i kontakt med en kvinde, som omskærer unge piger i kongeriget Lesotho.

»Jeg er nok den eneste hvide mand, som har fået lov at overvære omskæring af kvinder i Lesotho«, siger han på lydoptagelsen .

På båndet forklarer Peter Frederiksen, at de unge kvinder i Lesotho skal gennem et flere måneder langt ritual for at blive modne til ægteskab. Ritualet ender med omskæring. Der er som regel 12-15 piger i gruppen.

’Det er en lille hytte, hvor den dame sidder inde. Hun har en kniv, og så har hun noget hvidt pulver, så hun har bedre fat. Og så skærer hun”.

Jørn Stjerneklar fortæller, at Peter Frederiksen gik helt ned i detaljen om omskæringen af de unge piger og fortalte ham ting, som han først vil forsøge at få bekræftet i Lesotho, før han deler dem med offentligheden.

Men ifølge Peter Frederiksen spørger den afrikanske omskærer ham, om han har nogen erfaring med omskæring, hvortil danskeren svarer:

»Ja, det har jeg. For jeg kan gøre det, uden det gør ondt, du skærer bare.«

Ransagning i torsdags

Da politiet i torsdags ransagede Peter Frederiksens hjem i Bloemfontein fandt de – udover de 21 kønsdele – også medicin til lokalbedøvelse og kirurgisk udstyr.

Den ene kønsdel tilhører hans afrikanske hustru. Hvem de andre 20 kvinder er, efterforsker det sydafrikanske politi i disse dage. De har via de sydafrikanske medier efterlyst kvinder, som måtte have været under kniven hos den 63-årige dansker.

Fotograf Jørn Stjerneklar fortæller, at han kun er bekendt med omskæringen af den danske præst og Peter Frederiksens afrikanske hustru og hendes veninde.

»Han fortalte mig ikke, at han havde 21 kvinders kønsdele liggende i sin dybfryser«.

 

--- OOO --- OOO --- OOO ---

 

Heftigt ægteskab

Den 63-årige dansker Peter Frederiksen blev torsdag anholdt i Sydafrika efter politiet fandt 21 kvindelige kønsdele i mandens fryser i Bloemfontein. Manden har i fem år været på flugt fra dansk politi.

Peter Frederiksen bliver fremstillet i retten i morgen. Men umiddelbart set det ud til, at han får svært ved at bortforklare det bizarre fund i fryseren. Det er mandens hustru fra Lesotho, som har anmeldt ham. De har sammen to små børn.

»Det var et tumultagtigt ægteskab. Hustruen har tidligere fået ham anholdt i Lesotho for at have maltrakteret hendes kønsorganer. Men han fik hustruen til at trække anklagen tilbage,« fortæller den danske fotograf Jørn Stjerneklar, som interviewede manden i juni år til en radiodokumentar om hans utrolige liv.

»Vi har fundet 21 kønsdele fra 21 forskellige kvinder. Mandens hustru er den ene af kvinderne. Vi er nu ved at efterforske, hvem de andre 20 er,« siger sydafrikansk politis talsmand Hangwani Mulaudzi til BT.

Ejer våbenforretning


Sydafrikansk politi konfiskerede - foruden kønsdelene - bedøvende medicin, kirurgisk udstyr og fotos i mandens beskedne rækkehus i bebyggelsen Langenhoven Park i Bloemfontein.

»Manden ejer en stor våbenforretning i byen og har også en våbenbutik i Lesotho. Det er bizart, da han er flygtet fra en dom i Danmark for ulovlig våbenbesiddelse,« fortæller Jørn Stjerneklar.

Flere medier skriver, at Peter Frederiksen er 58 år. Det sydafrikanske politi oplyser til BT, at det er den alder, der står i hans pas. Men BT har været kontakt med mandens familie i Danmark, som siger han er født i 1952 og altså er 63 år i dag.

»Til mig har han også fortalt, at han er født i 1952,« siger den danske fotograf Jørn Stjerneklar.