Flere drenge under 18 år sælger sex. Det bekræfter Kompetencecenter Prostitution.

Danske teenagedrenge tager langt oftere end pigerne betaling for sex. Det fremgår ifølge Kompetencecenter Prostitution under Servicestyrelsen, der længe har beskæftiget sig med problemstillingen. Det skriver metroXpress.

- Der er mellem to og tre gange så mange drenge under 18 år som piger, der får betaling for seksuelle ydelser, siger konsulent og leder af centerets fagområde for prostitution Mogens Holm Sørensen.

Omkring to procent af danske drenge under 18 har således taget betaling for sex, mens tallet for piger er en procent. Det svarer til, at 600 drenge ud af hver årgang har solgt eller sælger sex.

Den store forskel mellem piger og drenge bliver understøttet af en række danske og nordiske undersøgelser på området, senest en undersøgelse fra Linköping Universitet i Sverige.

I denne undersøgelse fremgår det, at relativt mange af drengene under 18 år sælger sex til homoseksuelle mænd - mange særdeles aktivt. Tendensen bliver bekræftet af psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet.

- Prostitution blandt helt unge er absolut et stort problem, siger han.

Kompetencecenter Prostitution har for at imødekomme problemet med salg af sex blandt helt unge ansat to medarbejdere, der rejser landet rundt for at uddanne personale på institutioner i, hvordan man kan hjælpe helt unge, der sælger sex.

- De drenge og piger, der sælger sex, er primært udsatte unge. Vi kan se en række sociale problemer, som et flertal af de unge har til fælles. Det er derfor vigtigt, at vi som samfund ser salg af sex blandt unge som et problem, siger Mogens Holm Sørensen til metroXpress.