Danske Inga Arvad Petersen blev berygtet og berømt for sine forbindelser til Adolf Hitler og John F. Kennedy. Ny bog afslører sandheden om Ingas fantastiske liv og store appetit på mænd

Var danske Inga nazi-spion? FBI’s berygtede chef, J. Edgar Hoover, var ikke i tvivl. Han satte både overvågning og aflytning i gang, da den danske skønhedsdronning og journalist Inga Arvad Petersen i 1942 blev kæreste med den unge marineofficer John F. Kennedy.

LÆS OGSÅ: INGAS KÆRLIGE ORD TIL KENNEDY

For danske Inga var jo pigen, der var ven med selveste Adolf Hitler og flere af Det Tredje Riges afskyelige spidser som Herman Göring og Joseph Göbbels. Ingas sensationelle interview med Adolf Hitler til Berlingske Aftenavis var gået verden rundt. Alle havde læst hendes beskrivelse af mødet med Der Führer i Berlin:

- Jeg kunne ikke lade være med at heile, da Adolf Hitler pludselig stod foran mig. Man kan straks lide ham. Han virker ensom. Hans øjne er hjertensgode, ser lige på en. De stråler af kraft. I min forvirring gentager jeg min Heilen og et stort smil breder sig over førerens ansigt. Han byder mig plads i en lænestol.

Kennedy-klanen lyttede til Hoovers advarsler om at »Inga Binga«, som unge Kennedy døbte hende, var farlig for både sønnens fremtid og USAs sikkerhed. John F. Kennedy, senere USAs berømte præsident, blev i hast ekspederet væk fra Ingas hede favntag i Washington. Først udstationeret til Charleston og senere sendt helt ud til den amerikanske stillehavsflåde.

Romancen var slut og blev først afsløret mange år senere, da FBIs gamle arkiver blev åbnet.

- De sparkede min røv ud af landet, fordi jeg luftede en skandinavisk blondine, og de troede, hun var spion! lød John F. Kennedys bitre bemærkning ifølge FBIs rapport.

LÆS MERE NEDENFOR

Stemplet for livet
Og hvad skete der så med danske Inga? Den danske pige, der for evigt var stemplet som spion. Det afslører journalist og forfatter Ann Mariager nu i bogen »Inga Arvad - den skandaløse skandinav«, hvor hun med hjælp fra Ingas to sønner, Ronald og Terry McCoy i USA, beretter om Ingas eventyrlige liv.

Et eventyr, der begyndte i 1931, hvor Inga som 18-årig vandt B.T.s store skønhedskonkurrence og blev kåret til Miss Danmark, og sluttede med Ingas død af kræft i 1973.

LÆS OGSÅ: INGAS KÆRLIGE ORD TIL KENNEDY

Ann Mariager har fået adgang til Inga Arvads personlige papirer og tegner et spændende portræt af den danske blondine, som på selveste præsident Roosevelts ordre blev så stærkt overvåget, at hendes sagsmappe fylder over 1200 sider i FBIs arkiver. Der har været skrevet tusinder af artikler om danske Inga og John F. Kennedy i aviser verden over, men ingen er kommet så tæt på sandheden som Ann Mariager.

Ingas ældste søn professor Ronald McCoy fortæller bl.a. om, hvordan hans mors tanker ofte var hos Kennedy, og om hendes reaktion, da Kennedy blev myrdet. Den dag tilbragte hun alene på sit værelse.

Glemte aldrig Kennedy
Hun glemte aldrig sin store kærlighed. Men hun talte sjældent om Kennedy i de år, hun var gift med Tim McCoy.

Eller som den yngste søn, Terry udtrykker det:

- Min mor lod ikke kølvandet vippe sin båd.

Ingas tredje og sidste ægtemand, westernskuespilleren Tim McCoy, afviste enhver spekulation om, at hans kone havde været nazispion.

- Hendes politiske indsigt var ikke imponerende. Da hun efter succesen med Hitler-interviewet blev spurgt om, hvem hun nu ville interviewe, lød hendes rappe svar 'Lenin'. Hun anede ikke, at Lenin et helt årti havde ligget død i sit marmor-mausoleum i Moskva, skrev Tim McCoy i sine memoirer.

LÆS OGSÅ: INGAS KÆRLIGE ORD TIL KENNEDY

Selv om Inga flere gange fik tilbudt mange penge af amerikanske aviser for at fortælle om sit forhold til John F. Kennedy, takkede hun pænt nej tak. Den del af sit liv tog hun med sig i graven. Og dog!

Ann Mariagers bog er et scoop, idet hun gennem Ingas sønner har fået adgang til Ingas personlige kærlighedsbreve til Kennedy, Ingas dagbøger og notater til en bog, hun selv arbejdede på at skrive om sit liv.

Glødende breve
I de ofte glødende breve til Kennedy skriver Inga om sit store ønske om at få børn med ham og stifte hjem, men dæmper også hele tiden drømmen ved at pege på de uovervindelige problemer, det unge par kæmper imod.

Kennedy er katolik, hun er stadig gift (ægtemand nr. 2, filminstruktøren Paul Fejos), hun er stemplet som Hitler-venlig spion, og endelig finder Kennedy-klanens overhoved, Joseph Kennedy, hende ikke værdig til sønnen

For første gang får vi hele sandheden om Inga Arvads liv og hendes tre ægteskaber. Dertil skal lægges en stribe af elskere. Inga var en sand man-eater, og alle faldt for hendes utrolige skønhed og charme.

LÆS OGSÅ: INGAS KÆRLIGE ORD TIL KENNEDY