Den danske topchef i det britiske bettingfirma Entain PLC, Jette Nygaard-Andersen, stopper med omgående virkning. 

Det fremgår af en meddelelse fra bettinggiganten onsdag. 

Ifølge finansmediet Bloomberg News sker det bare en uge efter, at Entain som en del af et forlig ved en britisk domstol har indvilliget i at betale 777 mio. dollar i forbindelse med en undersøgelse af en mulig bestikkelsessag i selskabets tyrkiske forretning. Det svarer til godt 5,3 mia. kr. 

Entain er en britisk gamblingkoncern, der blandt andet har de britiske bettingbrands Ladbrokes og Bwin under sig. Selskabet beskæftiger omkring 29.000 ansatte. 

Jette Nygaard-Andersen har stået i spidsen for selskabet siden 2021, og i den periode er aktiekursen faldet med 37 pct., skriver Bloomberg. 

Som flere medier - herunder danske Finans også har omtalt - har Jette Nygaard-Andersen også været under pres på det seneste. Flere investorer har lagt pres på Entain og betvivlet, om danskeren var den rette til at genoprette forretningen. 

Men nu har Jette Nygaard-Andersen altså ifølge meddelelsen fra Entain altså selv valgt at sige stop. Hun bliver erstattet af Stella David på en midlertidig basis. 

Som et følge af nyheden stiger Entain-aktien i dagens aktiehandel. Lidt efter kl. 10 stiger aktien med 4,3 pct., hvilket betyder at den er blandt de mest stigende aktier i det eruopæiske Stoxx-600 indeks i onsdagens handel.