En 32-årig dansk pokerstjerne er blevet sigtet for at have snydt sine venner for tocifret millionbeløb

Efterforskerne i Københavns Politi har nu afhørt og sigtet den 32-årige pokerstjerne, der kort før jul blev anmeldt for at have snydt sig til et tocifret millionbeløb i online-pokerspil.

Dermed er nu i alt tre personer sigtet i sagen, der har rystet det danske pokermiljø og sendt chokbølger ud i online-spillets internationale kredse.

»Vi har på baggrund af længere tids efterforskning sigtet tre mænd for databedrageri. Den ene betragter vi som hovedmanden, mens de to andre er sigtede for medvirken til databedrageri for et tocifret millionbeløb,« siger politikommissær i afdelingen for økonomisk kriminalitet i København, Torben Koldborg Frederiksen.

Læs også:

»Den hovedsigtede mistænkes for at have installeret en trojaner på de forurettedes computere. På den måde kunne han se deres hænder når de spillede poker og tilegnede sig på den måde et tocifret millionbeløb,« siger politikommissæren.

Sagen kom frem kort jul, hvor en række pokerspillere meldte den 32-årige tidligere professionelle ‘high-stakes’ kortspiller til politiet. Kort fortalt går pokersagen ud på, at de sigtede formentlig har installeret dataprogrammer på ofrenes computere. På den måde kunne de se, hvilke kort de havde på hånden og derved vinde større pengebeløb.

Politikommissær Torben Koldborg Frederiksen fortæller, at der stadig resterer en betydelig efterforskning, før sagen er klar til en retssag.

Læs også:

»Der er beslaglagt et større millionbeløb i sagen. Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvordan det hænger sammen. Sagen bygger primært på teknisk efterforskning og afhøring af vidner,« siger Torben Koldborg Frederiksen.

Efterforskningen har afsløret, at ingen almindelige pokerspillere formentlig er blevet snydt.

»Der er ingen indikationer på, at vilkårlige pokerspillere kan være blevet snydt. Det er vores opfattelse, at der har været en form for forbindelse mellem de forurettede og den hovedsigtede,« forklarer den ansvarlige fra afdelingen for økonomisk kriminalitet.

I december blev der nedlagt navneforbud i sagen. Den hovedsigtede nægter sig via sin advokat skyldig.

»Vi har været til afhøring og vi nægter os skyldige i sigtelsen fra A-Z,« siger advokat Peter Blinkenberg.

»Sigtelsen er baseret på en overfortolkning af nogle lydoptagelser af en samtale, som anmelderne har haft med min klient. De forsøger at få ham til at indrømme noget, han ikke har gjort, men han siger ikke noget som helst, og det har man brugt som grundlag for at sigte ham«, siger Peter Blinkenberg, advokat for den 32-årige hovedsigtede.