Danske Peter Frederiksen, der i sidste uge blev anholdt i Sydafrika for omskæring af kvinder, har flere skeletter i skabet, fortæller han selv.

Flere skeletter vælter ud af skabet i forbindelse med arrestationen af den 63-årige Peter Frederiksen. Torsdag blev han arresteret i Sydafrika for at have 21 kvindelige kønsorganer i sin fryser. Som BT beskrev i går, har den 63-årige dansker i årevis næret en bizar interesse for at omskære kvinder. Men det er blot en del af mandens utrolige historie.

Opret abonnement på PLUS og læs om Peter Frederiksens mordforsøg på sin eks-kæreste.

Det får du i denne PLUS-pakke:

  • 'Jørn Ege lærte mig at omskære kvinder'
  • Naboerne: 'Vi troede, han var normal'

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Danske Peter Frederiksen, der i sidste uge blev anholdt i Sydafrika for omskæring af kvinder, har flere skeletter i skabet, fortæller han selv.

Flere skeletter vælter ud af skabet i forbindelse med arrestationen af den 63-årige Peter Frederiksen. Torsdag blev han arresteret i Sydafrika for at have 21 kvindelige kønsorganer i sin fryser. Som BT beskrev i går, har den 63-årige dansker i årevis næret en bizar interesse for at omskære kvinder. Men det er blot en del af mandens utrolige historie.

Sammen med sin hustru betalte han for fem år siden en heksedoktor i Lesotho for at få en eks-kæreste ryddet af vejen. Han kom i fængsel for mordforsøget.

BT har lyttet til de råbånd, som fotograf Jørn Stjerneklar optog med Peter Frederiksen i juni i år.

»Jeg var sammen med ham i tre dage, hvor han fortalte hele sin livshistorie,« siger Jørn Stjerneklar om mødet med danskeren.

Jørn Stjerneklar mødtes med Peter Frederiksen for at lave en radiodokumentar til DR P1 om danskerens liv som flygtning fra dansk politi.

Peter Frederiksen fortalte ham, at han i flere år havde haft et forhold til en ung kvinde fra Lesotho, som hed Lineo. Planen var, at de skulle giftes, og Peter Frederiksen betalte brudepenge til kvindens familie. Men det var et stormfuldt forhold, og hun stjal angiveligt jævnligt penge fra ham.

Peter Frederiksen fortæller, at han afbrød forholdet, da han mødte sin nuværende hustru, Titti, som også er fra Lesotho.

En dansk mand er blevet fremstillet i retten Sydafrika, efter politiet fandt 21 kvindelige kønsdele i hans fryser. Han er nu blevet varetægtsfængslet. Mandag den 21. september 2015 blev danske Peter Frederiksen fremstillet i retten i Sydafrika, efter politiet fandt 21 kvindelige kønsdele i hans fryser i hans hjem i Bloemenfontein torsdag. Han forbliver varetægtsfængslet i yderligere syv dage.
En dansk mand er blevet fremstillet i retten Sydafrika, efter politiet fandt 21 kvindelige kønsdele i hans fryser. Han er nu blevet varetægtsfængslet. Mandag den 21. september 2015 blev danske Peter Frederiksen fremstillet i retten i Sydafrika, efter politiet fandt 21 kvindelige kønsdele i hans fryser i hans hjem i Bloemenfontein torsdag. Han forbliver varetægtsfængslet i yderligere syv dage. Foto: Reuters
Vis mere

’Lineo skal ryddes af vejen’

»Du er lige kommet ud af et forhold, som ikke har været specielt heldigt, du har betalt brudepenge, hun har stjålet penge, hvad får dig til at kaste dig ind i et nyt forhold,« spørger Jørn Stjerneklar på en af optagelserne. Og Peter Frederiksen svarer:

»Jamen, det var jo også dumt gjort af mig. Men det var jo ligesom for at straffe Lineo. Vi tager så op til den heksedoktor, og hun spørger, hvad hendes opgave er. Titti siger, at opgaven er, at Lineo skal ryddes af vejen. Det kunne heksedoktoren snildt klare. Hun skulle bare have 1.500 maloti (750 kr.), men jeg ville ikke give hende alle pengene med det samme, så jeg gav hende 500.«

Ifølge Peter Frederiksen får heksedoktoren en gangster til at klare lejemordet. På det tidspunkt havde ekskæresten en smugkro i sit hjem.

»Og det var en fordel for ham gangsteren. Han købte så bare for mange øller, og han var så nervøs, så da han tager pistolen frem, skyder han sig selv i benet,« hævder Peter Frederiksen.

Ekskæresten går til politiet. De afhører gangsteren, som fortæller om heksedoktoren.

»Lineo havde også fortalt politiet, at det var mig eller min kone, der stod bag det. Så en kriminalinspektør ringer og beder mig komme til Lesotho. Så jeg tager derover og siger: ’Det kender jeg ikke noget til’. Men den der heksedoktor havde sagt, at hun havde set en hvid mand.«

Politiet vil arrestere ham, men ifølge Peter Frederiksen får han det afværget, da han kender politichefen i hovedstaden Maseru.

»Peter Frederiksen var ven med en række højtstående politifolk i Lesotho, fortalte han mig. De kom og købte våben i hans forretning. På den måde slap han for at blive arresteret, hvis han lovede at møde op til yderligere afhøringer,« siger Jørn Stjerneklar.

Peter Frederiksen kører tilbage til sit hus i Sydafrika, hvor hans kone venter på ham. Konen er ifølge danskeren irriteret over det mislykkede drabsforsøg.

»Ja, det var også noget møg, at den satans idiot ikke kunne gøre sit arbejde, sagde hun. Nå, men jeg tog så derover igen og tog ud til politiet til afhøring, og så sagde de: ’Nu er du altså anholdt’.«

Bestak sig til frihed

Peter Frederiksen sigtes for meddelagtighed i drabsforsøg.

»Så jeg bliver taget direkte til centralfængslet, og så kender jeg helt tilfældigt ham, der er chef, for han har købt en pistol af mig. ’Du må da se at komme ud i en vis fart, for det her sted er ikke et rart sted at være’, siger han til mig.«

Peter Frederiksen fortæller den danske fotograf, at han får hyret en advokat, som efter to dage får ham ud mod kaution.

»Så siger fængselsdirektøren: ’Du er jo godt klar over, at du vil blive kaldt ind til retten, og så må du jo komme’.«

Peter Frederiksen er allerede på flugt fra en fængselsstraf i Danmark for ulovlig våbenbesiddelse. Nu står han med udsigt til mange år bag tremmer i Lesotho.

»Titti sagde: ’Det skal du ikke spekulere over, jeg kender dommeren og får ham til Bloemfontein’. Og så gik der en uge, så kom dommeren. ’Hvad skal vi finde ud af’, spurgte han. ’Ja, vi skal finde ud af, at den sag kommer væk’. Han kom så to uger efter og havde hele sagen med. Så siger han: ’Hvor meget vil du give mig? Giv mig 4.000’. ’Nej, du får 3.500’. Vi river papirerne i stykker og brænder dem,« hævder Peter Frederiksen på Stjerneklars optagelser.

3.500 sydafrikanske rand svarer til 1.700 danske kroner. Mødet med dommeren foregår i danskerens våbenforretning i Bloemfontein, hvor der er videoovervågning. Efterfølgende ringer Peter Frederiksen angiveligt til dommeren og siger:

»Vi har jo et videokamera, og alting er optaget, og jeg har en kopi til dig, så du kan se, at vi står og river papirerne i stykker. Et stykke tid efter tog jeg over til ham og sagde: ’Her er din kopi af båndet’. Det var den sag.«

Jørn Stjerneklar har boet i Afrika i 25 år. Han fortæller, at korruption i Lesotho er et stort problem for landet.

»At han har formået at få en dommer til at destruere sagen, overrasker mig ikke. Men det overrasker mig, at han har skrevet alt udførligt ned i små notesbøger. Han fortalte mig, at han havde mange notesbøger, for han begyndte at skrive dagbøger helt tilbage i 70’erne,« fortæller Stjerneklar.

 

’Nødvendigt, hvis man vil overleve’

På Jørn Stjerneklars båndoptagelser fremgår det tydeligt, at den danske fotograf flere gange er rystet over sin landsmands historier. Som i denne passage:

»Der er noget, jeg ikke forstår, Peter, det er, at du indvilliger i at få din ekskæreste slået ihjel. Du er vokset op i Danmark med vores regelsæt. Det hænger jo ikke sammen med din opdragelse.«

»Jeg tror, at alle de år, jeg har været hernede, har ændret min adfærd. Jeg tænker på en meget mere rå måde. Jeg er absolut ikke opdraget til at slå mennesker ihjel. Men jeg tror på, at det kan være nødvendigt at gøre den slags ting, hvis man selv vil overleve,« svarer Frederiksen.

 

--- OOO --- OOO --- OOO ---

'Jørn Ege lærte mig at omskære kvinder'


Peter Frederiksen fortæller, at han lærte sig at omskære kvinder hos den kendte danske, nu afdøde plastikkirurg Jørn Ege:

»Jeg møder ham på Skodsborg Strandvej til en middag. Og jeg siger:  ’Jeg har måske en kunde til dig. Jeg kender en pige i København, og hun vil meget gerne have foretaget et kosmetisk indgreb, men hun vil have, jeg skal lave det’.«

Ifølge Peter Frederiksen inviterede Jørn Ege ham ind på sin klinik i København og viste ham, hvordan han skal omskære kvinden.

»Du har ikke en laserkniv, så du må bruge en skalpel eller en kirurgisk saks,« skal Jørn Ege have fortalt danskeren.

»Og jeg havde fået lokalbedøvelse af ham, og det gik fint, og der kom ikke særlig meget blod, og efter ti dage var det helet op,« fortæller Peter
Frederiksen til Jørn Stjerneklar.

Jørn Ege døde i maj 2014, så han kan ikke bekræfte historien.

Kongeriget Lesotho er en stat i det sydlige Afrika. Landet har ingen adgang til havet, og er på alle sider omgivet af Sydafrika. Danskeren bor i byen Bloemfontein.
Kongeriget Lesotho er en stat i det sydlige Afrika. Landet har ingen adgang til havet, og er på alle sider omgivet af Sydafrika. Danskeren bor i byen Bloemfontein.
Vis mere

Naboerne: 'Vi troede, han var normal'


Efter den skræmmende opdagelse af 21 kvindelige kønsorganer, som sydafrikansk politi gjorde i en dansk mands fryser i byen Bloemfontein i torsdags, udtaler hans naboer sig nu. Som BT afslørede i går, har Peter Frederiksen i årevis næret en bizar interesse for at omskære kvinder.

Mandens naboer fortæller anonymt til det sydafrikanske medie Netwerk24, at de troede, han var anholdt for ulovlig omgang med skydevåben eller diamantsmugleri. De kunne dårligt tro, hvad 63-årige Peter Frederiksen angiveligt havde gjort, da de hørte det.

Glad for afrikanske kvinder


»Vi troede, han var normal,« siger en beboer til det sydafrikanske medie.

Flere andre naboer beskriver Peter Frederiksen som »venlig, normal og en god far«.

Det er dog ikke gået ubemærket hen, at der ofte var et rend af kvinder i hans hus. Næsten en ny hver weekend, ifølge en nabo. En anden nabo fortæller, at Peter Frederiksen ofte udtrykte sin store kærlighed for afrikanske kvinder.



Den danske fotograf Jørn Stjerneklar interviewede Peter Frederiksen i juni måned til en radiodokumentar til DR P1 om mandens usædvanlige liv og årelange flugt fra dansk politi. Peter Frederiksen har en dom for ulovlig våbenbesiddelse i Danmark. Jørn Stjerneklar siger til BT, at han også havde mulighed for at tale med en af Peter Frederiksens naboer.

»Jeg hilste på hans nabo, en ung fyr. Han syntes at have et fint forhold til Peter Frederiksen. Selv sagde Peter til mig, at det var et meget roligt område, og at naboerne kun havde brokket sig til ham, når hans hustru var på besøg, fordi hun altid slæbte en masse veninder med og holdt fest,« siger Jørn Stjerneklar.

Gemte fotos af omskæringer


Stjerneklar fortæller om området, Peter Frederiksen boede i: »Han boede i et sikkerhedskompleks, hvor det var nemt at fare vild, for alle huse er fuldstændig ens. Bebyggelsen ligger i den rige ende af byen, men der er intet luksuriøst over stedet. Mit indtryk var, at det var et sted for hvide, der ikke var specielt rige.«

En talsmand for sydafrikansk politi har fortalt Netwerk24, at der er fundet flere hundrede billeder af kvindelige kønsorganer og omskæringer på danskerens mobiltelefon. Visse af billederne kan dateres helt tilbage til 2010, hvilket er samme år, politiet mener, han har oprettet sit foretagende.

Der blev også fundet skalpeller, andet kirurgisk udstyr og bedøvelse på Peter Frederiksens adresse i Bloemfontein.