Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den kun 27-årige Lotte Bundsgaard blev Danmarks yngste kvindelige minister nogen sinde, da hun torsdag fik tildelt posten som by- og boligminister og minister for ligestilling.

Det er ikke engang tre år siden, at den læreruddannede Lotte Bundsgaard blev valgt i ind i Folketinget. Her har hun siddet i uddannelsesudvalget, og hun har været forsvarspolitisk ordfører for Socialdemokratiet.

Desuden har hun også markeret sig inden for familiepolitiken, hvor hun har været en varm fortaler for at skabe bedre arbejdsmarkedsvilkår for specielt børnefamilierne.

Men Lotte Bundsgaards politiske karriere begyndte for flere år siden, og hun er i dag kendt som en Socialdemokratiets idealister, der har sin politiske grundskoling på plads.

Allerede som 17-årig blev hun formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) i Odense, og senere blev hun næstformand i DSU's landsorganisation.

I 1995 blev hun udpeget som Socialdemokratiets kandidat i Otterupkredsen som afløser for Ritt Bjerregaard.

Ved valget i marts 1998 kom Lotte Bundsgaard i Folketinget efter et fremragende valg.

På det tidspunkt var hun ansat som lærer på Humlehaveskolen, der ligger i Vollsmose i Odense.

I 1997 giftede Lotte Bundsgaard sig med det odenseanske byrådsmedlem Søren Thorsager.

Året efter fik parret en søn, der tidligt døde af meningitis. I dag har de datteren Klara, der er halvandet år gammel.

Tidligere kollegaer omtaler Lotte Bundsgaard som en glad og varm pige, der har hjertet på rette sted. Hun er altid i godt humør, og hun har en fantastisk ro og overblik, lyder kollegaernes vurdering. /ritzau/

Andre læser også