Socialminister Eva Kjer Hansen (V) overraskede lørdag beboerne på Sjørup Ældrecenter ved Viborg med et besøg og beskeden om, at Socialministeriet og B.T. havde kåret Ældrecentret til Danmarks bedste plejehjem.

Socialminister Eva Kjer Hansen overraskede i dag beboerne på Sjørup Ældrecenter ved Viborg med et besøg og beskeden om, at de var kåret til Danmarks bedste plejehjem. Valget faldt på Sjørup Ældrecenter blandt andet på grund af deres ledelse, der har formået at samle et personale med faglige kompetencer og stor empati krydret med humor og overskud til at støtte og hjælpe på tværs. - Jeg er glad og stolt over at kunne overrække prisen til Sjørup Ældrecenter. Det er tydeligt, at I har skabt et rigtig dejligt plejehjem med Leve-bo-miljø her i Sjørup, hvor I som beboere har mulighed for at deltage aktivt i dagligdagen, siger socialminister Eva Kjer Hansen. I begrundelserne for at indstille Sjørup Ældrecenter til prisen giver en medarbejder blandt andet udtryk for, at der er en utrolig fleksibilitet:

- Nu kan det måske lyde, som om vi har uendelige ressourcer, det har vi ikke, men det er indstillingen til arbejdet, der betyder noget. Bevidstheden om, at der kommer nogen efter dig, det at du ikke behøver være færdig, når du går hjem, gør at du har mange flere minutter til rådighed. Konkurrencen om at blive Danmarks bedste plejehjem blev udskrevet den 18. marts af Eva Kjer Hansen i samarbejde med B.T. Og lige siden er det strømmet ind med nomineringer fra beboere og pårørende - over 700 i alt.

De øvrige fire finalister i konkurrencen var Margrethe Hjemmet i Roskilde, Plejehjemmet Lotte på Frederiksberg, Boller Slot Plejehjem i Horsens, Provstegårdshjemmet i Odense. Og de blev i dag også fejret med lagkage til eftermiddagskaffen.

Dommerkomiteens kommentarer til de øvrige fire nominerede plejehjem
Boller Slot Plejehjem: Imponerende miljø for demente, som får en ansvarsbevidst og omsorgsfuld pleje, hvor personalet viser indlevelsesevne og udpræget individuelle hensyn overfor borgere i en meget svær situation.

OK Plejehjemmet Lotte: Lederen er en god rollemodel for alle ledere af plejehjem i Danmark, og personalet støtter beboerne også udenfor hjemmet - eks. ved indlæggelse på plejehjem.

Margrethe Hjemmet: Flot værdigrundlag har skabt et personale med en god kontakt til beboerne. Prioriterer samspil mellem familie, venner og personale meget højt.

Provstegaardshjemmet: Personalet har tydeligvis hjertet med i gerningen. Gode aktiviteter også rettet mod demente. Lederen er altid tilgængelig.