Ingen anede uråd, da den 29-årige tv-vært Christine Chubbuck den julidag i 1974 begik selvmord for åben skærm. Nu er historien om hendes selvmord blevet filmatiseret. Foto:
Ingen anede uråd, da den 29-årige tv-vært Christine Chubbuck den julidag i 1974 begik selvmord for åben skærm. Nu er historien om hendes selvmord blevet filmatiseret. Foto:

Den 29-årige nyhedsvært Christine Chubbuck valgte i 1974 at begå selvmord midt i en udsendelse. Nu er den tragiske historie blevet til dokumentarfilmen ’Christine’, der forleden havde premiere på The Sundance Filmfestival.

Det var en helt almindelig julidag i 1974 i nyhedsstudiet på den lokale tv-station Sarasota i Florida. Nyhedsværten Christine Chubbuck sad som sædvanlig og læste nyhederne op. Intet tydede på, at dagen ikke skulle blive som alle andre.

Indtil den 29-årige tv-vært med det lange, brune hår kiggede direkte ind i kameraet og sagde de uforglemmelige ord:

»For at leve op til de krav og regler, der er lavet af Kanal 40, som handler om at give jer seere det seneste indenfor blod og mod i levende farvebilleder, skal I nu være vidne til det første selvmord på tv.« Det skriver Daily Mail.

1

Til alles forbløffelse bøjede Christine Chubbuck sig nemlig ned, trak en pistol op af sin taske, der stod ved hendes fødder. Og skød sig. For åben skærm.

Hendes kolleger og nærmeste chef frøs til is og troede først, at det var en joke. Chefen stormede derfor rasende ind i studiet, for at skælde den unge tv-vært hæder og ære fra. Indtil han stod foran Christine Chubbuck. Der var nemlig ikke tale om en joke, men om et virkeligt selvmordsforsøg. På det tidspunkt var Christine Chubbuck stadig i live. I kritisk tilstand blev hun kørt til det nærmeste hospital, hvor hun tid efter udåndede. Efter hendes død fandt man en håndskrevet afskedsseddel, hvor Christine Chubbuck havde beskrevet sit selvmord. Men ingen fandt dengang ud af, hvorfor den unge, kønne tv-vært havde valgt livet fra på så brutal vis. Ifølge Daily Mail anede ingen den dag i juli i 1974 uråd.

20KUTMINDY-MCCREADY-MUSIC.jpg

I 42 år har den gruopvækkende historie har været glemt. Men nu er den blevet vakt til live i dokumentarfilmen ’Christine’, der er instrueret af Antonio Campos. Han har aldrig har glemt Christine Chubbucks tragiske historie, og syntes ikke, den skulle gå i glemmebogen.

Rollen som Christine Chubbuck bliver spillet af den engelske skuespiller Rebecca Hall, der også er kendt fra Frost/Nixon og Iron Man 3. Hun har i sin research til rollen fundet frem til, at Christine Chubbuck led af psykiske sygdom Borderline.

»Jeg tror, Christine led af Borderline,« har Rebecca Hall udtalt til det britiske medie Indiewire i forbindelse med lanceringen af filmen.

Den engelske skuespiller håber også, at filmen vil give mere opmærksomhed om psykiske lidelser, der efter hendes opfattelse stadig er alt for tabubelagte.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.