ERKENDELSEN - med Cecilie Hother

Det mest grænseoverskridende, jeg har prøvet ....var at være nøgen på en naturistcampingplads, men tv-seerne skulle ikke se det hele. Det behøver jeg ikke at gentage. Jeg syntes ikke, der var nogen grund til, at tv-seerne kunne se mig nøgen. Det var ikke det, indslaget handlede om.

Grunden til at jeg gjorde det, var af respekt for naturisterne på campingpladsen. Jeg synes jo i bund og grund, at det hedder ’skik følge eller land fly’. Det ville være respektløst at sige nej til at gå nøgen. Egentlig var det jo os med tøj på, der var de mærkelige på naturistcampingpladsen.

Da jeg tog tøjet af, syntes jeg, det var ekstremt grænseoverskridende. Jeg har ikke følt mig så sårbar i hele mit liv. Jeg havde verdens sejeste fotograf, for han kunne se, hvor svært det var for mig, så han tilbød også at tage tøjet af. Og det hjalp faktisk. Jeg var ham evigt taknemmelig, vi havde også en praktikant med, og jeg var lige ved at sige: Kan du ikke også smide tøjet. Jeg syntes, det var meget mærkeligt, og jeg kunne være krøbet i et musehul.

Læs resten af Cecilie Hothers erkendelser ved at oprette abonnement på BT PLUS her. Du får den første måned gratis.

Cecilie Hother færdiggør blandt andet sætningerne:

- Jeg havde lyst til at hævne mig, da ..

- Jeg bliver forvirret, når ...

- Når man er teenageforelsket, gør man mange fjollede ting såsom ...

- Jeg elsker, når jeg ikke kan falde i søvn ...

- Det at cykle 1.200 km til Paris er ...

- Det, der gør en mand til en mand, er ...

og mange flere ...

 


Jeg havde lyst til at hævne mig, da ... jeg i sidste uge fik læsterlige stryg i min whistklub. Vi har spillet hver anden uge i mange år, og jeg ved, jeg får hævn på et tidspunkt. Når det kommer til spil, bliver jeg meget banal. Jeg snyder ikke. Snyd i spil kan jeg ikke forstå. Men jeg går op i det med liv og sjæl. Måske også en anelse for meget. Det viser sig bl.a. ved, at jeg gerne fremstår som en megadårlig taber. Og endda også en dårlig vinder. Når man vinder, synes jeg, man har håneret.

Jeg bliver forvirret, når ... folk omkring mig siger ét, men gør noget andet, eller når der er for mange muligheder at vælge imellem ligesom på de helt store menukort. Få, gode muligheder er bedre. Jeg kan også blive forvirret efter en arbejdsdag med optagelser i 12 timer, når jeg kommer hjem og har fået 25 mail, der skal besvares.

Det er godt at være mig, fordi ... jeg ikke tager hver dag for givet og ser dagene og livet som en gave. Også de dårlige dage. For uden dem kan man ikke nyde de gode.

Når man er teenageforelsket, gør man mange fjollede ting såsom ... tage bad i et springvand i en sen nattetime for at køle af. Jo, jeg blev fornylig forelsket i Thomas (Gregers Honere, som er koncerndirektør i virksomheden Columbus, red), og det er jeg stadig. En ting er at være forelsket. Men når man lærer hinanden bedre og bedre at kende, kan man falde ud af forelskelsen. Heldigvis for mig blev jeg endnu mere forelsket. Når man er teenageforelsket, er man sådan en, der sidder og kigger på sin telefon og venter på, at der kommer et lillebitte bip. Det behøver ikke at være de store, forkromede, livsfilosofiske beskeder, bare bitte små tegn som smileyer eller hjerter 25 gange om dagen. Man kan tænke, er det virkelig fedt, når man er midt i trediverne? Ja, det er det faktisk. Et godt råd til mænd: Svar på de sms, I får fra jeres kvinder - det er så let, og det betyder så meget.

Jeg elsker, når jeg ikke kan falde i søvn ... fordi jeg elsker nattens ro, og fordi jeg har besluttet ikke at lade mig irritere af det. Jeg får altid lavet en masse, når jeg ikke kan sove. Og så elsker jeg at falde i søvn på sofaen, når solen er ved at stå op, men det er bare noget skidt, når jeg skal på arbejde. Når man lider af søvnløshed, kan man vælge at blive dødirriteret og vende og dreje sig i sengen. Men det gør mig bare mere og mere frustreret, og man får mere tankemylder. Jeg nyder den smukke ro - men jeg har dog også prøvet alt indenfor naturmedicin, intet virker. Hvis jeg tager en rigtig sovepille, forsvinder jeg, men det gør jeg meget nødigt.

Det mest grænseoverskridende, jeg har prøvet.... var at være nøgen på en naturistcampingplads, men tv-seerne skulle ikke se det hele. Det behøver jeg ikke at gentage. Jeg syntes ikke, der var nogen grund til, at tv-seerne kunne se mig nøgen. Det var ikke det, indslaget handlede om. Grunden til at jeg gjorde det, var af respekt for naturisterne på campingpladsen. Jeg synes jo i bund og grund, at det hedder ’skik følge eller land fly’. Det ville være respektløst at sige nej til at gå nøgen. Egentlig var det jo os med tøj på, der var de mærkelige på naturistcampingpladsen. Da jeg tog tøjet af, syntes jeg, det var ekstremt grænseoverskridende. Jeg har ikke følt mig så sårbar i hele mit liv. Jeg havde verdens sejeste fotograf, for han kunne se, hvor svært det var for mig, så han tilbød også at tage tøjet af. Og det hjalp faktisk. Jeg var ham evigt taknemmelig, vi havde også en praktikant med, og jeg var lige ved at sige: Kan du ikke også smide tøjet. Jeg syntes, det var meget mærkeligt, og jeg kunne være krøbet i et musehul.

TV: Kom med på naturist-campingplads

Det at cykle 1.200 km til Paris er ... noget, jeg med stor sandsynlighed kun gør en gang. Efter turen kunne jeg ikke mærke bl.a. mine hænder. Men når jeg først ’comitter’ mig til noget, bliver jeg voldsomt stædig. Jeg synes, det er meget angstprovokerende at sidde på en racercykel, hvor skoene jo sidder fast i pedalerne. Den eneste beskyttelse var en cykelhjelm, og når man kører med op til 50 km/t ned ad bakke, var jeg meget bange for at falde. Jeg så andre falde, og det gjorde rigtig ondt. Selv faldt jeg også, men heldigvis ikke alvorligt. Det var dejligt at være med i et velgørenhedsprojekt, og jeg mødte mange spændende mennesker - min kæreste Thomas - men der skal stor overtalelse til at få mig med igen.

Jeg blev voksen tidligt, fordi ... mine forældres skilsmisse meget hurtigt brød min barndoms uskyld og viste mig voksenlivets realiteter. På den måde har jeg nok levet lidt omvendt. Jeg har først rigtig tilladt mig at være barnlig, egoistisk og uansvarlig på mine mere modne dage.

Engang var jeg misundelig på ... helt ærligt, så bliver jeg stadig misundelig, så jeg kan ikke være hellig her. Jeg er ikke stolt af det, og det er ikke en pæn tanke. Men der er da mange, som har noget, jeg gerne vil have: Job, rejser, sofaer, hjem, overskud, børn etc. Men det betyder bare ikke, at jeg ikke under dem, som har alle disse ting, det bedste. For det er jo ikke deres skyld, jeg ikke har det. De er enten dygtigere, heldigere, rigere eller noget andet. Og jeg kan jo bruge det som motivation til det, jeg vil opnå.

Det, der gør en mand til en mand, er ... at han er en gentleman. Der går ikke noget af min kvindelighed eller min selvstændighed af at blive behandet som en lady, prinsesse, gudinde eller kvinde - kald det, hvad du vil. Jo, jeg er rødstrømpe til benet og synes, der skal være lige løn for lige arbejde. En mand er en gentleman, når han holder døren. Det betyder ikke, at jeg bliver underdanig eller uselvstændig. Jeg har nok lært det af min far, som i dag er 77 år. Han bliver småfornærmet, hvis han ikke får lov til at give mig jakken på.

Jeg var hunderæd, da ... jeg skulle bestige Mont Blanc sammen med min kæreste Thomas. På vej ned sagde guiden: »Don’t move, you are free«. Den line, vi var hægtet sammen med, var løsnet, og vi stod på et lille klippefremspring, måske 30 cm bredt, og kiggede direkte ned i et omtrent uendeligt dybt hul. Da vi kom i sikkerhed igen, brød jeg sammen og stod og tudede, ikke fordi jeg har højdeskræk, men fordi det gik op for mig, hvor bange jeg var for at miste Thomas.

Jeg burde sige undskyld til ... mine forældre, fordi jeg altid har haft krudt i røven og har villet forfølge mine egne mål, om det så var rejse, job eller uddannelse. Det har ikke altid været let for dem, og de må have haft deres bekymringer. Jeg har altid være eventyrlysten, og der er mange ting, som de ikke ved, og det er nok godt, det er sådan.

Jeg kan blive edderspændt rasende, når ... jeg ser mobning. Jeg kan ikke have det. Specielt voksenmobning synes jeg er noget af det værste og mest nederdrægtige. Jeg har selv været ude for det og synes, det er utilgiveligt. Hvis jeg selv har gjort det ubevidst, vil jeg oprigtig gerne undskylde. Lige meget hvordan man har det med et andet menneske, skal man behandle hinanden med respekt. Vi behøver ikke at kunne lide alle eller drikke kaffe med alle. Og hvis man ikke kan li’ hinanden, kan man minimere samværet.

Jeg får tårer i øjnene, når ... jeg ser film. Generelt tuder jeg meget til film, og filmmagerne er så gode til at trykke på mine knapper. Jeg tuder som pisket, når jeg ser ’Danser med ulve’.

Jeg er ikke meget for at indrømme det, men ... jeg er en decideret sofakartoffel. Hvis valget star mellem tæppe, sofa og tv eller løb, regn og sved, så vinder sofaen altid. Medmindre jeg har et mål, som jeg skal træne op til. Jeg skal have en gulerod, ellers vinder sofaen.

Det var meget svært, da ... jeg skiftede fra DR til TV2 Fri. Det var et svært valg, og jeg syntes ikke, at jeg havde været længe nok i DR. Men muligheden for at skabe en helt ny kanal - TV2 Fri - var simpelhen for fristende. Det trykkede på mit eventyrgen, så jeg kunne ikke sige nej.