Ressourcesvage familier i Nykøbing Mors har de seneste år kunnet få et juleønske opfyldt til en værdi af 200 kroner i butikken 'NIF-NIF' på Mors. Men efter snyd med ønskesedlerne, hvor ønsker pludselig er strømmet ind fra mere velhavende adresser i byen, er traditionen droppet.

»Det er dybt forargeligt, og det gør mig faktisk vred.«

Sådan lyder det fra butiksmedarbejder Mie Skjold. Hun afleverer hvert år sedlerne på kirkekontoret, som så står for at uddele dem til ressourcesvage familier, så de 'rammer målgruppen'.

Konceptet er så, at Mie Skjold laminerer sedlerne, når de indleveres med et ønske på, og hænger dem op ude foran butikken, hvorefter personer med mere overskud kan opfylde ønsket ved at købe gaven, som butikken så udleverer.

Men i år er antallet af sedler pludselig steget markant. Mie fortæller, at hun plejer at aflevere omkring 50 sedler på kirkekontoret, men i år kom der pludselig 100 tilbage.

Sedlerne var blevet kopieret og lagt på den lokale skole. En del af de ønsker, der var indsendt, var kommet fra finere og dyrere adresser i byen.

»Det er jo ikke dem, det er tiltænkt. Og fordi jeg ikke vil sidde og være dommer over hver enkelt seddel, så har vi helt droppet det i år,« forklarer Mie Skjold.

Det gør hende vred, at det er kommet så vidt.

»Jeg synes, det er forfærdeligt at de børn, der har brug for det her, nu intet får i år. Der er noget grådighed i det her,« siger Mie Skjold og uddyber:

»Jeg tror ikke nødvendigvis, at man har siddet og udfyldt de her sedler med grådighed for øje, men der går lidt konkurrence i den, tror jeg: 'hvis andre kan få, vil jeg også have'. Det er meget ærgerligt.«

I stedet for laminerede sedler må kunder hos 'NIF-NIF' i år nøjes med et fint juletræ ude foran butikken.

Tilbage sidder Mie Skjold og er ked af, at en masse børn i byen må gå uden den ekstra julegave i år.

»Det er blevet misbrugt. Konsekvensen er så, at børn, der virkelig har brug for det her, ikke får deres ønsker opfyldt. Det er sørgeligt.«