B.T. skifter chefredaktør. Simon Richard Nielsen bliver ny ansvarshavende chefredaktør for B.T. og Euroinvestor. Den forhenværende chefredaktør Pernille Holbøll stopper helt på B.T.

Berlingske Media, der ejer B.T., vil styrke sin position inden for gratis, annoncefinansierede medier, og derfor samler de ansvaret for B.T. og Euroinvestor under én chefredaktør.

Valget er faldet på Simon Richard Nielsen, som tiltræder som ansvarshavende chefredaktør i september.

»Jeg ser frem til arbejdet med at få det bedste frem i både B.T. og Euroinvestor, som hver har en uundværlig position i det danske mediebillede,« siger Simon Richard Nielsen.

B.T. og Euroinvestor fortsætter som selvstændige medier med hver sin journalistiske chef, men fremadrettet skal de to medier samarbejde redaktionelt.

»Simon Richard Nielsen stod bag Euroinvestors succes som nyhedssite. Jeg har tillid til, at han kan drive journalistikken på B.T. og Euroinvestor og sikre et godt samarbejde mellem de to medier« siger direktør i Berlingske Media, Anders Krab-Johansen.

I forbindelse med den nye struktur stopper den tidligere chefredaktør Pernille Holbøll. Hun har været ansat siden maj 2022, og har i sin tid som ansvarshavende chefredaktør gennemført B.T.s omstilling til et 100 procent digitalt nyhedsmedie.

Pernille Holbøll stopper som chefredaktør på B.T.
Pernille Holbøll stopper som chefredaktør på B.T. Foto: Bjarke Ørsted
Vis mere

Pernille Holbøll skriver i en kommentar på mail til B.T.:

»B.T. og Euroinvestor bliver slået sammen, og det er et andet projekt, end det jeg blev ansat til. Derfor er det selvfølgelig heller ikke mig, der skal tage det videre.« 

»Jeg er enormt stolt af den journalistiske udvikling B.T. er i, og af at det på kun et år er lykkedes at skabe helt nye videoformater, stærke originale podcast, en skarpere forside og ikke mindst mange fremragende historier, som brugerne nu i stor stil logger ind for at læse,« skriver Pernille Holbøll.

»Arbejdet med at udvikle B.T. sker samtidig med en masse andre ændringer og en stor reduktion af omkostninger, som er præmissen for en økonomisk presset mediebranche. Derfor også – og vigtigst af alt – en stor tak til og respekt for de dygtige medarbejdere, der hver dag knokler for at gøre B.T. til Danmarks bedste nyhedssite. Dem kommer jeg virkelig til at savne. Jeg ved ikke, hvad jeg skal nu, og det er faktisk en overraskende spændende situation, som jeg ikke har været i før. Det glæder jeg mig til,« lyder det fortsat fra Pernille Holbøll.