Lars Løkke Rasmussen er i disse døgn i gang med en voldsom armlægning med Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl om, hvorvidt forhandlingerne om en skatteaftale overhovedet skal genoptages i år. Thulesen vi udskyde de anspændte skatteforhandlinger til efter, at der er indgået en ny finanslov, mens Lars Løkke og resten af regeringen ønsker en samlet aftale.(Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)
Lars Løkke Rasmussen er i disse døgn i gang med en voldsom armlægning med Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl om, hvorvidt forhandlingerne om en skatteaftale overhovedet skal genoptages i år. Thulesen vi udskyde de anspændte skatteforhandlinger til efter, at der er indgået en ny finanslov, mens Lars Løkke og resten af regeringen ønsker en samlet aftale.(Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) Foto: Henning Bagger

Ambitionerne var i top da Lars Løkke Rasmussen, Anders Samuelsen og Søren Pape for lidt over et år siden præsenterede den nye trekløverregering. »Danmarks mest liberale regering nogensinde« og »det stærkeste og mest gennemarbejdede regeringsgrundlag, Danmark har set,« lød det fra de blå partibosser. Det har dog været så som så med at føre den liberale politik ud i livet. VLAK-regeringens liberale flagskib har fra dag et været at skaffe flertal til en ny skatteaftale, men skudden tager lige nu så meget vand ind, at den er i markant fare for at synke til bunds.

Lars Løkke Rasmussen er i disse døgn i gang med en voldsom armlægning med Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl om, hvorvidt forhandlingerne om en skatteaftale overhovedet skal genoptages i år. Thulesen vi udskyde de anspændte skatteforhandlinger til efter, at der er indgået en ny finanslov, mens Lars Løkke og resten af regeringen ønsker en samlet aftale.

Det er umuligt at forudse, hvem af de to partibosser, der ender med at banke modstanderens knoer ned i bordpladen, men for Danmarks fremtid vil det bedst med en skattereform, der giver markante skattelettelser. Skal vi kunne udvikle vores velfærdssamfund, er det bydende nødvendigt at sikre vækst i erhvervslivet og dermed private arbejdspladser. De seneste tal fra Danmarks Statistik viser oven i købet en tilbagegang i forbruget, og derfor er det helt afgørende, at almindelige dansker i job får flere penge i hænderne.

LA-formand Anders Samuelsen har lovet historisk store skattelettelser, men sådan bliver det desværre næppe som fronterne lige nu er trukket op. Men forhåbenligt lykkedes det eksempelvis regeringen at få fjernet loftet over beskæftigelsesfradraget, der - ifølge Dansk Erhverv - giver folk med en indtægt på omkring 350.000 kroner en skattelettelse på 9.000 kroner om året, og skattegevinsten vil være endnu større for personer med højere indkomst.

Ja, de højtlønnede vil nok få mest ud af skattelettelserne, men det nytter ikke noget at give håndører i lettelser, der ingen betydning har.

 

SMS

Hitter på Facebook