Der er brugt i alt 80.000 skattekroner på det ramadan-skilt, som musikeren Isam Bachiri, kendt fra gruppen Outlandish, har sat op på Den Røde Plads på Nørrebro i København.

Lysskiltet bærer ordene ‘Glædelig Ramadan’ og blev søndag aften indviet i forbindelse med begyndelsen på den muslimske fastemåned.

»Nu er det lidt en prøveballon, det er jo en investering, hvor jeg håber på, at det bliver sat op hvert år de næste mange år,« siger Isam Bachiri.

Det 18 meter lange lysskilt er blandt andet finansieret med 80.000 kroner fra Nørrebro Lokaludvalg.

Hvorfor skal københavnernes skattekroner gå til det?

»Vi skal huske på, at en del af skatteborgerne i København holder Ramadan. Vi har behandlet ansøgningen på lige fod med alle de ansøgninger, vi får i anledning af jul,« siger Mogens Petersen, der er formand for Nørrebro Lokaludvalg, og tilføjer:

»Det er jo en muslimsk højtid, og vi har en del muslimske borgere i vores bydel, så vi ved, at vi kommer til at glæde en masse borgere, via vores støtte til projektet, helt på samme måde, som når vi støtter opsætning af julelys og juletræer.«

Ifølge Isam Bachiri har muslimer ofte fejret ramadan med deres nærmeste i moskeer og lignende, hvilket ifølge ham har gjort dem »usynlige i bybilledet«, men det vil han gerne ændre.

»Der er en elefant i rummet, og det håber jeg, at det her lysskilt kan være med til at skubbe til, så vi kan italesætte det. Modtagelsen har i hvertfald været ekstrem positiv og på en måde lidt længe ventet,« siger han.

B.T. har spurgt borgere på Nørrebro om deres holdning til ‘Glædelig Ramadan’-skiltet. Se deres reaktioner i videoen i toppen af artiklen.