Der er onsdag formiddag udbrudt brand i Stadtschloss midt i Berlin.

En person er kommet til skade og er under behandling.

Ifølge brandvæsenet i den tyske hovedstad har røgen fra branden været synlig på lang afstand, og der er omkring 80 brandfolk involveret i slukningsarbejdet.

Det lyder videre, at en flaske med propangas eksploderede og antændte forskellige bygningsmaterialer. Efter cirka en halv time fik brandfolkene den under kontrol. Et webcam overvåger slottet og her kan ses, hvordan det så ud umiddelbart før og efter eksplosionen:

Ifølge det tyske medie Bild diet skulle flere bygningsarbejdere i forbindelse med branden, der opstod ved 10-tiden været blevet fanget i den indre del af bygningen.

Herfra måtte de reddes ud af brandvæsenet, men der var altså 'kun' én person, der kom til skade.

Det oprindelige byslot - Berliner Schloss - blev opført helt tilbage i 1400-tallet. I forbindelse med Anden Verdenskrig blev det dog ødelagt i voldsom grad under bombardementerne af byen.

Efterfølgende - i 1950 - valgte DDR så at rive den historiske bygning på Museumsinsel i bydelen Mitte helt ned og i stedet opføre bygningen Palast der Republik i 1970erne.

Efter Tysklands genforening blev det dog besluttet at gøre det hele om. Den monstrøse bygning opført i DDR-tiden blev igen revet ned, og genopførslen af Berliner Stadtschloss skulle efter planen være færdig i september 2020. Den samlede genopbygningspris vil løbe op i knap fem milliarder kroner!

Det skal hovedsageligt bruges som museum, når det står færdigt.

Og det var altså i forbindelse med det store arbejde, at branden er brudt ud.

Ifølge Bild er der kommet mindre skader på taget, mens skaderne indvendigt er værre på grund af den voldsomme røgudvikling.