Lyt til artiklen

"Den forbrydelse Per Lundin har begået er så bestialsk og så ulækker, at den mand skal henrettes," siger den tidl.professionelle bokser Mark Hulstrøm.

Og han fortsætter: "Det kræver ganske vist, at folketinget vedtager en særlov, men hvis befolkningen og pressen bakker op om forslaget, så tror jeg ikke det er umuligt at få sådan en særlov vedtaget," siger Hulstrøm, der fredag kl. 14.00 officielt løfter sløret for Landsforeningen Henret Peter Lundin.

Mark Hulstrøm understregede i aftes overfor B.T., at han er formand og talsmand for foreningen, og at det er ham der har skrevet og forfattet foreningens vedtægter:

"Vi siger, at vi lever i et veletableret demokrati. Den sidste henrettelse fandt sted i Danmark i 1950. Jeg er på ingen måde fortaler for genindførelse af dødsstraf, men jeg mener, at de drab Peter Lundin har udført, er de værste i Danmarkshistorien. Ingen anden har dræbt og parteret børn, derfor skal den mand ikke have lov til at leve mere," siger Mark Hulstrøm.

Alligevel virker dit synspunkt noget rabiat?

"Det er hverken for at være primitiv eller uciviliseret. 115 lande har ifølge Amnesty International dødsstraf. Jeg gentager, Danmark skal ikke genindføre dødsstraf, men det danske folketing skal vedtage en særlov. De drab Peter Lundin har begået giver mig kvalme.

For mig er livstid ikke nok. Peter Lundin forsøger at blive dømt for vold med døden til følge og dermed slippe med otte år. Hvis han får livstid, så er han med garanti ude igen om senest 30 år, det var hvad politimorderen Palle Sørensen afsonede. Om 30 år er Peter Lundin 58 år, den mand bliver ikke resocialiseret, han forbliver en dødsens farlig mand så længe han lever."

Hvem er med i din landsforening?

"Der er fem andre i bestyrelsen, de fem forbliver indtil videre anonyme fordi de har børn. Det er de, af frygt for at han slipper ud fra fængslet og hævner sig på os, der har den her holdning. Der er jo ikke alene risiko for, at han stikker af, der er også risiko for, at han får en behandlingsdom og en læge en dag anbefaler han sættes på fri fod."

Du har også børn, men du står frem?

"Peter Lundin går ikke ind i løvens hule. Jo, måske gør han det, jeg ville være bange hvis han pludselig en dag dukkede op foran mig. Jeg erkender, at jeg har et navn og det vil jeg gerne bruge på at rejse en debat.Jeg er ikke medieluder, for jeg tror på, at der er tusinder i befolkningen der bakker det her synspunkt op. Kom det til folkeafstemning, så ville 80 procent af befolkningen stemme ja.

Med hensyn til de fem andre, så vil jeg gå så langt og fortælle, at en af dem er medlem af SF, det viser at vi dækker bredt i det her synspunkt, og fra i dag (onsdag) kl. 14.00 kan alle gå ind på vores hjemmeside www.henretpeterlundin.com og læse vores synspunkter.

Hvad fik dig på banen i den her sag?

"Alle og enhver ved jeg har siddet i spjældet for cigaretsmugling. Jeg er resocialiseret og har ingen kontakt med de såkaldte kriminelle mere. Jeg har et arbejde, hver morgen fra kl. 06.00-09.00 kører jeg bl.a. med aviser, B.T. Berlingske, Ekstra Bladet og Politiken.

Jeg har læst alt om Peter Lundin. Jeg kender ham kun fra medierne, hvor jeg har læst om den mest bizarre og ulækre sag i Danmarkshistorien. Jeg læste "Retsopgøret efter besættelsen" mens jeg sad i "feriecentret" i Jyderup.

Den bog beskriver, hvordan man frem til 1950 henrettede mennesker der havde gjort sig skyldige i langt mindre forseelse, end hvad Peter Lundin har begået. Når man dræber og partere børn så er man ude i det værste der findes. Han har omdannet det hjem i Rødovre til et regulært slagtehus.

Jeg vil mobilisere befolkningen, og jeg håber inderligt, at samtlige politikere der er valgt til folketinget har en holdning i denne sag, og jeg håber, at de vil tale af hjertet, så vi kan få ham henrettet."