Vibeke Manniche: Børnehavelederen Pia Friis' udtalelser er meget tætte på dem, som pædofile bruger.
Vibeke Manniche: Børnehavelederen Pia Friis' udtalelser er meget tætte på dem, som pædofile bruger.

Børnelægen Vibeke Manniche anerkender gerne, at børn har en seksualitet, men den norske børnehaveleders holdninger til personalets adfærd er tæt på noget grimt, mener hun.

Må børn lege numselege i børnehaven? Deltag i debatten her

Pia Friis fra Bjerkealleens børnehave i Oslo mener ikke, at det skal stoppes, hvis børnene leger doktor, rumpe-lege, danser nøgne eller onanerer. Men Vibeke Manniche er mere tilbageholden.

- Jeg er enig med Pia Friis i, at børn har en seksualitet, og dette her er en hårfin balance, siger Vibeke Manniche til bt.dk.

- Men hendes udtalelser er meget tætte på dem, som de pædofile bruger. At børnene synes selv, det er rart, at de hygger sig sammen og så videre, siger Vibeke Manniche, der understreger, at hun ikke beskylder Pia Friis for at være pædofil.

- Men udtalelsen om, at pædagogerne skal sige noget i retning af, at 'I hygger jer nok', hvis de opdager børn, der f.eks. onanerer, synes jeg ikke om. Næste skridt kunne meget vel være, at de voksne selv tager del i det, der foregår. Det er tæt på noget grimt, siger Vibeke Manniche.

- Jeg synes, det rigtige må være, at pædagogen siger, at det barnet eller børnene er i færd med, gemmer man til en privat lejlighed. Dernæst kan man foreslå, om de ikke vil lave noget andet, siger Vibeke Manniche.

- En anden ting er det, som Pia Friis siger om, at de større børn ikke skal presse de mindre børn. Det handler sandelig også om, at de stærke børn ikke skal presse de svage børn. Min bekymring er her de børn, som ikke synes, det er sjovt, og som kan føle sig krænkede over det, som foregår i børnehaven, siger Vibeke Manniche, som anerkender, at det er vigtigt at være opmærksom på de behov, børn har for at lære deres krop at kende.

- Men decideret lyst og begær - det kommer først i forbindelse med puberteten, siger børnelægen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.