Nu fortæller den libanesiske journalist Rami Aysha om gruen, da han sammen med den danske journalist Jeppe Nybroe blev bortført og tvunget til at leve under umenneskelige forhold

De så ikke dagens lys i over 30 dage og frygtede hele tiden vagternes pisk, slag og dødstrusler.

Nu fortæller den libanesiske journalist Rami Aysha, hvordan han sammen med den danske journalist Jeppe Nybroe blev bortført og tvunget til at leve en måned i helvede.

- Det var en meget forfærdelig oplevelse. De slog os, sparkede os og piskede os i hovedet, på skuldrene og på benene. De truede os med, at de ville skære os i stykker og sende os til vores familier, siger Rami Aysha til DR Nyheder.

Lokket i fælde

Sammen med Jeppe Nybroe blev han bortført i Libanon, ved grænsen til Syrien, i begyndelsen af februar. Her jagtede de en historie om to gidseltagere, der havde bortført svenske journalister sidste år i november.

Ved grænsen til Syrien havde de en aftale med en mand, der skulle sætte dem i forbindelse med gidseltagerne. Men det viste sig at være en fælde.

- Vi var på vej hen mod en libanesisk by, tæt på den syriske grænse, og det var kun cirka 400 meter fra den libanesiske hærs checkpoint, at de slog mig i hovedet og trak mig hen mod en bil, hvor de gav mig bind for øjnene, siger Rami Aysha til DR Nyheder.

Overvåget døgnet rundt

Han fortæller, at de efter en længere køretur i blinde blev lukket ned i et lille rum fyldt med vagter.

- De holdt øje med os 24 timer i døgnet. Vi skulle spørge, om vi måtte komme på toilettet, om vi måtte få mad, om vi måtte komme i bad. Vi skulle spørge om lov hele tiden, siger Rami Aysha til DR Nyheder.

Efter 30 dage lykkedes det endelig at få de to journalister udleveret mod en løsesum. De blev kørt til en forladt bygning, hvor gidseltagerne gav dem en telefon og et nummer, de skulle ringe på.

Den danske journalist Jeppe Nybroe har endnu ikke ønsket at udtale sig om oplevelserne i fangenskab.