Det har længe været kendt, at kulde kan forværre symptomer hos folk med hjerteproblemer, men et svensk studie viser nu en hidtil ukendt sammenhæng mellem vejret og hjertepatienter.

Svenske forskere fra Lund Universitet har nemlig opdaget en faretruende sammenhæng mellem antallet af indlagte hjertepatienter og blæsevejr. Det skriver The Telegraph ifølge Videnskab.dk

Forskerne undersøgte data fra 274.000 hjertepatienter og sammenlignede med, hvordan vejret havde været den dag, patienterne blev indlagt på hospitalet over en periode mellem 1998 og 2013.

Resultaterne viste, at når vindhastigheden nåede syv på Beufort-skalaen, som svarer til stiv kuling, hvor vinden tydeligt kan ses i trækronerne, så steg antallet af hjerteanfald samtidig med syv procent.

Det er endnu uklart, hvordan den høje vindhastighed og hjerteproblemerne hænger sammen, men professor David Erlinge, der er leder af afdeling for Kardiologi på Lund Universitet, mener, at det er værd at overveje at blive indendøre, hvis du er i risiko for at få hjerteanfald.

»Vi ved ikke, om det vil hjælpe at blive indendørs på kolde og blæsende dage. Dog mener vi, at det er fornuftigt, hvis du er i risikogruppen for at få hjerteproblemer,« siger han ifølge The Telegraph.

Artiklen blev bragt i samarbejde med Videnskab.dk