En 51-årig mand fra Odense, som overhældte sig selv med bladan, udløste tirsdag aften kemikaliealarm på Odense Universitetshospital.

I første omgang var man ikke klar over, hvor "giftig" manden var, da han kom ind på skadestuen, men da det gik op for de tilstedeværende læger og sygeplejersker, blev store dele af skadestuen lukket, ligesom situationen bevirkede en del tumult hos de øvrige, som denne aften var taget på skadestuen.

Manden havde befundet sig i havekolonien Rosenbækken ved Falen i Odense, da han pludselig ringede til alarmcentralen på politigården i Odense og sagde, at han ville begå selvmord. Da to betjente nærmere undersøgte sagen, viste det sig, at han havde overhældt sig med plantegift og at han også havde drukket noget af giften, som altså senere viste sig at være den dødsensfarlige bladan.

Politiet medbragte flasken med plantegiften på skadestuen, så plejepersonalet kunne se, hvad de havde at forholde sig til, og det gjorde ikke situationen bedre, at flasken væltede midt under det hele på skadestuen.

Under alle omstændigheder besluttede skadestuens personale sig for, at sygehusets kemikalieberedskab skulle i funktion, og derefter trak læger og sygeplejersker i heldragter og åndedrætsværn for at kunne behandle den 51-årige mand.

"Det hele vil skønsmæssigt komme til at koste 30 - 40.000 kr., også fordi vi bagefter måtte have brandberedskabet til at rense de lokaler, hvor manden var blevet behandlet i," siger administrerende overlæge Niels Dieter Röck, Odense Universitetshospital.

For en sikkerheds skyld blev de øvrige skadestuepatienter også tilset, men der var ingen, som var kommet til skade på grund af den usædvanlige situation.

Den 51-årige blev tvangsindlagt på intensivafdeling og efterfølgende psykiatrisk afdeling. Han skulle nu være uden for livsfare.