Abu Mujahed, en terrorist med tæt forbindelse til Osama bin Ladens terrororganisation al-Qaeda, flygtede sidste år fra Libanon til Danmark. Fra Danmark holder Abu Mujahed kontakt med Osama bin Ladens terrorceller.

Dét hævder en islamisk terrorist, den 22-årige Danial Ahmed Al Samarji, der sammen med den 26-årige Bilal Ali Uthman blev anholdt i sidste uge af sikkerhedspolitiet i havnebyen Tripoli i det nordlige Libanon.

De tilhører begge den muslimske fundamentalistiske terrorgruppe »Isbat Al Ansar«, der støtter Osama bin Laden. Danial Samarji og Bilal Uthman sidder nu fængslet i Libanon, sigtet for terroraktivitet og våbensmugling.

Danial Samarji har tilstået, at han efter terrorangrebene i USA 11. september dannede en ny terrorgruppe, der indkøbte våben og planlagde at slå til mod amerikanske interesser i Mellemøsten.

Under en afhøring fortalte Danial Samarji, at en af hans folk, Abu Mujahed, flygtede til Danmark sidste år, efter at libanesisk militær havde angrebet hans terrorcelle i det nordlige Libanon. Oplysningerne kommer fra »Washington Post«, der blandt andet har talt med den amerikanske ambassadør i Libanon, Vincent Battle.

Abu Mujahed har sandsynligvis tæt forbindelse til den islamiske fundamentalist - den 42-årige Abdul Aziz - der i 1992 fik asyl i Danmark og bosatte sig i Brønshøj.

Han sidder nu varetægtsfængslet i Moskva - sigtet for blandt andet kidnapning, voldtægt og mishandling, begået som medlem af de muslimske oprørsstyrker i Tjetjenien. Abdul Aziz rejste fra Danmark og sluttede sig til felttoget i efteråret 1999 i forsøget på at skabe en islamisk stat i Nordkaukasus.

Abdul Aziz blev i foråret sidste år anholdt i Tjetjenien af russiske sikkerhedsstyrker. Udlændingestyrelsen nægter - som sædvanligt - at udtale sig om konkrete asylsager og vil derfor ikke svare på, om Abu Mujahed er i Danmark eller ej.

Men i stedet afkræves justitsminister Frank Jensen nu svar på, om Abu Mujahed er - eller har været - i Danmark, og hvilken status han i så fald har - eller har haft. Spørgsmålet til justitsministeren rejses af Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

Statsminister Poul Nyrup Rasmussen forsikrede ellers forleden, at der ikke findes terrorister i Danmark. »Det er meget svært at få noget ud af regeringen om de her personer. Regeringen henviser hele tiden til, at Folketingets kontroludvalg for efterretningstjenesterne bliver informeret.

Jeg mener, at Frank Jensen nu er forpligtet til at fortælle sandheden om sådan en mand - også for at berolige befolkningen, hvis han ikke er i landet. Det kan ikke være rigtigt, at man fortsat holder kortene så tæt ind til kroppen.

Der har nu været så mange sager fremme om personer, der har fået asyl eller ophold, at regeringen er nødt til at gå til biddet,« siger Peter Skaarup.

Forbindelsen mellem Abdul Aziz fra Brønshøj og terroristen Abu Mujahed synes bekræftet af dagbøger, som det russiske sikkerhedspoliti beslaglagde hos Abdul Aziz ved anholdelsen.

Sidste år fik »Jyllands-Posten« adgang til dagbøgerne, hvor Abdul Aziz i detaljer omtaler sine grove forbrydelser i Tjetjenien. Den 7. juni 2000 skriver Abdul Aziz:

»Vi fik besøg af Abu Mujahed. Han bad om en fatwa til at kidnappe en journalist, og fortalte, at det med henvisning til mine ord nu er tilladt at dræbe russiske kvinder i Grosnyj.«

De muslimske oprørsstyrker finansierede blandt andet kampen ved at kidnappe mennesker og afkræve løsesum. De gik ikke af vejen for at skære legemsdele af gidslerne for at afpresse familierne.

Abdul Aziz holdt selv teenagepiger som sexslaver. Da han blev anholdt, var han sammen med en 16-årig pige. Han var bevæbnet med maskinpistol og en granat og havde satellittelefon til kommunikation med terroristerne.