Lyt til artiklen

Jens Romundstad har fundet sig selv og kærligheden - og han er parat til snart at få børn med sin Karen

"Jeg har edderman'me mange gange tænkt tilbage på den dag, jeg sendte min ansøgning til Robinson.

Der er nogle øjeblikke i ens liv, hvor det, man gør, får vanvittig stor betydning."

Ikke sådan at Biker-Jens fortryder noget. Tværtimod. De sidste to år har de fede oplevelser stået i kø. Men han er træt af myten om sig selv. Træt af myten som den flabede og rå lonesome rider i overhalingsbanen.

Han indrømmer det gerne selv. Han har selv båret ved til bålet. Har ført sig frem. Badet i succesen. I hvert fald i starten.

"Jeg er fed up med det der Biker-Jens. Jeg bruger det ikke i mit nye job. Jeg vil vise, at jeg ikke kun er ham, der kun dur til at sidde på en kværn med rockerringe og dumsmarte bemærkninger," siger han.

Nu starter det ny liv - som uddannelseskonsulent. Uddannelseskonsulenten Formerly Known As Biker-Jens slipper nok aldrig helt af med sit tilnavn.

Men han glæder sig til et liv langt fra mediernes søgelys i huset på Amager, som han deler med vennerne i HD Bikers, kæresten Karen Kastholm Hansen - og om få dage en otte uger gammel hvid hyrdehund.

Jens Romundstad holder sin kæreste i hånden under det meste af interviewet i sofaen i stuen på Amager.

Han har fundet sin "gude-sild". Stod det til ham, kunne de godt supplere hundeluftningen med lyden af små menneskefødder i huset ved lufthavnen. Men Karen vil gerne være færdig med første del på jura først.

"Ledelsesakademiet har ansat mig på trods af, at jeg er Biker-Jens - ikke fordi jeg er ham.

Det er jeg glad for. Jeg har haft nogle fede oplevelser med TV. Jeg synes, mine tre rejseprogrammer har været gode - af en karakter, man ikke har set før.

Men jeg har længe savnet at bruge min uddannelse. Mit nye job er det, jeg har uddannet mig henimod.

Jeg er i sjak med to erfarne rotter som underviser i human ressource development," siger Jens Romundstad.

Hans nye arbejdsplads arrangerer team building kurser i naturen. Som f.eks. også Carsten Mørch.

"I dag er kravene til teams kanonhøje i forhold til for bare 10 år siden. I dag ved man, at jo bedre gruppen forstår at samarbejde, jo bedre bliver den. Vi giver folk nogle værktøjer.

Vores holdning er at man finder styrken i forskelligheden. Mennesker har altid interesseret mig mere end nationaløkonomi," siger Jens, der har HA med speciale i strategi og ledelse og HD i organisation.

Han er selv tilfreds med sine tre rejseprogrammer fra hhv. USA, Thailand og Australien.

Det første program var årets mest sete på TvDanmark, og selv anmelderne begyndte at rose hans anderledes og meget personlige facon.

"Jeg tror, jeg var mest mig selv i starten. Man får en vis rutine, og vil helst leve op til det bedste, man har lavet.

Det må ikke blive dårligere. Derfor tror jeg også, at jeg har instrueret ham her Biker-Jens mere og mere i samarbejde med tilrettelæggeren. Af frygt for at det at være sig selv ikke længere var nok," siger han.

De sidste par år har været turbulente. Så har vi ikke sagt for meget. Biker-Jens kom meget hurtigt til at tro på myten om sig selv, men opdagede også, at livet på den røde løber kan være noget af et pseudoliv. Dertil kommer de mange tåbelige tilråb på gaden, selv til et biker-træf - "I dag skal Karen overtale mig bare for at få mig med i Kvickly," som han siger.

"Jeg kom fra at være almindelig biker og handelsskolelærer til at være nomineret som årets dansker 1998. Det er da lidt af en omvæltning. I starten benyttede jeg mig af det.

Tog i byen og førte mig frem, levede det vilde liv. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at mine rigtige venner er dem herhjemme i klubben. Jeg har været på en NASA en gang - den først og sidste.

Der kom flere kendte hen og sagde hej, men det var helt tydeligt med den på:

"Nu har vi hørt til her i flere år, så skal du ikke tro, at du bare kan mænge dig her," siger han.

Som en af de mere positive oplevelser husker han dengang, B.T. lavede Ring til Biker-Jens-arrangement. Læserne var begejstrede. Han har stadig spisesedlen med "Vi vil savne dig" hængende derhjemme.

"På et tidspunkt tænker man, "det kan da godt være, at jeg er verdens fedeste fyr". Måske er der noget om snakken. Når man går fra det ene foredrag til det andet.

Når man kommer ind på diskotekerne, og de automatisk spiller "Sweet Home Alabama" (Jens' yndlings sydstatsboogie, red.), og så ellers en flaske vodka på huset.

Jeg kan forstå, at der var mange der tænkte, "hold kæft, hvor han fører sig frem". Det synes jeg ikke, at jeg gør mere."

Du har taget dig selv i at forsøge at leve op til dit image privat?

"Ja, for satan da. Omvendt - når folk kommer til et foredrag forventer de jo ikke at se en forsagt mand, der står ser ned i gulvet.

Når jeg holder foredrag kommer jeg trampende ind i lokalet og fyrer biker-jokes af. At se folk stå og klappe bagefter. Det er det største og mest selvbekræftende, der findes. De mennesker forventer varen - Biker-Jens."

Kan Biker-Jens overhovedet være i tvivl?

"Sagtens. Han kan være i tvivl. Er det indimellem. Bange, når han står med en slange i hånden. Der er ikke noget spil der. Jeg kan godt lide at have en distance til mit image," siger Jens.

Karen har stor betydning for hans beslutning om at holde lav profil. De har holdt sammen siden, de mødte hinanden i Las Vegas - og har boet sammen i huset siden han kom hjem fra Australien i september.

"Vi kan ikke undvære hinanden. Tre måneder er lang tid at være væk fra hinanden.

Heldigvis har Karen været med både i Thailand og Australien," siger Jens.

"Den megen fokus på Jens har ikke generet mig, men jeg har skullet vænne mig til det.

Jeg har holdt meget lav profil, især i starten. Men det blev spredt meget hurtigt.

Da jeg mødte Jens, arbejdede jeg på et diskotek. Alle vidste meget hurtigt, at vi blev kærester. Jeg har hørt mange dumsmarte bemærkninger. Er han virkelig så rå i virkeligheden?

Hvordan er han?," siger Karen, som lige nu læser første del på jura-studiet.

Uden at have besluttet om hviklen retning, hun vil vælge. Måske som forsvarsadvokat.

"Det ligger mere til mig at forsvare end at angribe," siger Karen Kastholm Hansen.

Hun er datter af den tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet, Claes Kastholm Hansen. Og kender medieverdenen indenfra.

"Jeg tror, jeg tager alt det med medierne mere roligt, fordi jeg kender spillet.

Det har gjort, at jeg kunne lægge større afstand. Jeg vidste, hvad jeg gik ind til, da vi blev fotograferet sammen første gang".

Hendes kæreste har en del kvindelige fans. Nogle af dem sender ligefrem nøgenbilleder. De er, som Jens formulerer det, "ikke interesseret i lange forklaringer".

Men det gør hende ikke jaloux.

"Jeg ved, hvor jeg har ham. Jeg stoler på Jens," siger Karen.

I mandags var hun ude at vælge hund sammen med sin kæreste - en hvid hyrdehund, også kaldet en hvid schæfer.

"Vi har ikke valgt hunden for at gå på udstilling med den. Det er ikke min crowd, tror jeg," siger Jens, der faktisk glæder sig til at blive hundelufter og -opdrager.

De er begyndt at tale om at blive gift. Men der ingen konkrete planer. Heller ikke med børn. Men der er noget i luften.

"For min skyld kan det godt vente et par år. Jeg vil gerne et par år indtil, jeg i hvert fald er færdig med 1. år. Man skal ikke have børn, når man er helt ung.

Men jeg kunne da godt unde mine bedsteforældre at blive oldeforældre," siger Karen.

Bikeren vil til gengæld gerne nu.

"Jeg vil gerne have børn nu. Men jeg kan godt forstå at Karen vil vente. Hun er ikke så gammel, og lige startet på sit studie," siger han.