Et flertal af københavnerne er stadig imod den fortsatte drift af Barsebäck 2-reaktoren, men modstanden falder. Det siger Barsebäck og henviser til en ny meningsmåling, som instituttet Demoskop har foretaget for atomkraftværket.

Ifølge målingen er 54 procent af indbyggerne i København imod den fortsatte drift, men en tilsvarende måling i 2002 viste, at 67 procent var imod.

Målingen, der er foretaget i København og Skåne, og hvor 1210 personer er blevet spurgt, viser også, at kun 16 procent af indbyggerne i Skåne er imod den fortsatte drift af reaktor 2.

I Danmark stiller markedsanalytiker Jesper Kroman Larsen fra analyseinstituttet GFK sig tvivlende over for, at flere danskere skal have ændret mening og nu godt kan acceptere, at driften fortsætter.

- Jeg kan ikke se, hvad der har fået dem til at ændre mening, som han siger.

GFK foretog i begyndelsen af december en meningsmåling om danskernes holdning til indførelse af atomkraft som energikilde i Danmark, og her svarede blot 16 procent, at de støtter atomkraft i Danmark. 74 procent sagde nej.

Barsebäcks måling offentliggøres få dage efter, at den svenske industriminister, Leif Pagrotsky i Riksdagen i Stockholm erklærede, at regeringen er indstillet på at lukke reaktor 2 på Barsebäck.

/ritzau/