Den sidste uges ballade med bølger af brande rundt i landet straffer primært de unge nydanskere, som er ved at tage en uddannelse, mener skoleleder.

Mens unge ballademagere er flittige med tændstikkerne nat efter nat, passer flertallet af unge med anden etnisk baggrund end dansk deres skolegang på landets uddannelsesinstitutioner.

Og det er netop dem, det går ud over, når bølger af containere, biler og skoler står i brand, fortæller direktør for Københavns Tekniske Skole, Mogens Nielsen:

- Uroen præger dagligdagen på skolen. Vores elever med anden etnisk baggrund end dansk er utrolig kede af det, der sker. For de ved godt, at lige så snart, at nogen med deres baggrund laver ballade, kaster det også skygger hen over dem. Der er jo ingen arbejdsgivere, som kan se, om det var dem, der rendte rundt på gaderne om natten og futtede containere og biler af sammen med vennerne, siger han.

Københavns Tekniske Skole har flere afdelinger i Københavns nordvestkvarter, hvor urolighederne i sidste uge tog fart. Skolen har cirka 10 procent elever med anden etnisk baggrund end dansk.

/ritzau/