Lyt til artiklen

En amerikansk baby kan i dag takke en kvinde i England for, at hun er i live. Kvinden kunne på et foto se, at den lille pige havde kræft i øjet.

Det er Manchester Evening News der kan fortælle om den utrolige historie. Engelske Madeleine Robb gik hjemme i Stretford, da en chatroom-veninde fra Florida i USA sendte hende et foto af sin lille datter.

Den 32-årige Business-kvinder, der overhovedet ikke har nogen medicinsk erfaring, undrede sig over at der var en mærkelig hvid skygge på den eet-årige Rowan Santos’ øje.

Det vakte Robbs nysgerrighed, og hun gik i gang på Internettet for at finde ud af, hvorfor! Og det kan den lille pige være glad for i dag.

For Madeleine Robbs nysgerrighed medførte, at haun fandt ud af, at det hun havde set i den lille Rowans øjne kunne være en form for øjencancer ved navn Retinoblastoma.

Hun sendte omgående en mail til den lille piges mor, Megan Santos, der bor i Tampa på den anden side af jorden.

Inden der var gået to timer havde den forskrækkede mor henvendt sig til en læge – og han konstaterede øjeblikkeligt, at der var en stor tumor i den lille piges øje.

Lægerne er ikke det mindste i tvivl om, at Madeleine Robbs opdagelse reddede den lille piges liv – om end hun nok mister synet på det ene øje.

Og inden der var gået seks timer fra opdagelsen var den lille pige i kemo-behandling.

Den engelske og amerikanske kvinde var kommet i kontakt med hinanden via et graviditets-websted, mens de begge ventede sig. Og pudsigt nok fødte de begge samme dag – i august for eet år siden.

-Vi er utroligt lykkelige. Det er ikke til at beskrive hvilke følelser vi har overfor Madeleine lige nu, siger Megan Santos til den engelske avis.

Lægerne siger, at en uge længere fremme – og tumoren ville have ramt hendes optiske nerve.

Selv siger den engelske ”heltinde”: -Jeg gjorde ikke noget særligt heltemodigt, men det viser, hvor vigtigt det er at være opmærksom på selv de mindste symptomer.