For øjnene af chokerede forbipasserende sprang 15-20 autonome gadekrigere frem fra deres skjul i sidegaderne og angreb uden varsel en gruppe nazister midt i København i går.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det var et regulært baghold, der sendte flere unge nazister blødende på skadestuen, mens hylende politibiler susede omkring i de snævre gader ved Københavns byret for at opspore den autonome afstraffelses-bataljon.

"Vi måtte springe fra flaskerne, de kastede efter os," siger Jimmy, svensk nazist, der slap uskadt fra konfrontationen med de autonome.

Hans to kammerater fra Sverige slap mindre heldigt. De forsøgte at flygte fra angriberne ved at løbe ned i butikken "City - ægte tæpper", men i følge øjnevidner stormede omkring 10-15 mænd efter dem.

"De bankede løs på nazisterne, og bagefter kom de nærmest grinende ud af butikken.

De lignende ikke nogen, der lige havde overfaldet nogen," siger et øjenvidne.

Ejerne af tæppebutikken skjulte sig i et rum af frygt for at blive del af slagsmålet.

"Vi kunne høre svenskerne råbe "av, av" og flokken, der jagede dem rundt i vores butik. Det var forfærdeligt, men vi turde ikke gå ud," fortæller de skræmte indehavere, der ikke tør stå frem med navn.

De to nazister har forsøgt at flygte ud af den store butik i to etager, men i hvert lokale er de løbet ind i en låst dør.

Blodsporene overalt på gulvet, væggen og tæpperne taler et tydeligt sprog. Gerningsmændene har bl.a. smadret et glasaskebæger mod en af svenskerne.

Tilsidst lykkedes det for de to nazister at flygte ind i et skabsrum, hvor de ikke turde komme ud fra, før politiet kom tilstede.

En af nazisterne fik bl.a. banket hul i baghovedet, så blodet strømmede ned ad nakken, mens den anden fik skåret et stort hul i hånden. Han var tydeligt rasende, da han blev lagt på ambulance-båren.

"Det var autonome og indvandrere, der overfaldt os," sagde den blødende nazist.

B.T.s fotograf var midt i nazi-jagten på Rådhusstræde, da blodbadet brød ud.

"Det gik lynhurtigt. Pludselig kom nazisterne løbende mod mod mig med de autonome lige efter sig. De slog og sparkede på dem, de kunne fange," siger B.T. fotografen.

Fire-fem af de flygtende nazister søgte ly ved byretten, hvor en større gruppe nazister opholdt sig i forbindelse med en retssag mod to af deres kammerater. Her var en politideling også klar af frygt for sammenstød i selve retten. Tidligere på dagen var en mindre gruppe nazister også oppe at slås med autonome i centrum.

"Der klarede vi os bedre og fik smidt nogle flasker mod dem," siger en dansk nazist.

Resten af dagen holdt politiet en større styrke i beredskab omkring byretten, hvor de ca. tyve nazister opholdt sig. For at undgå flere overfald transporterede politiet de resterende, svenske nazister ud af centrum i en politibil.