Den tidligere amerikanske astronaut, Edgar B. Mitchell, har i et radio-interview rystet den amerikanske offentlighed. Han fortæller, at man i 60 år har hemmeligholdt, at der har været rumvæsener på og omkring Jorden.

Og Edgar B. Mitchell er ikke en hvilken som helst. Han var den sjette mand, som gik på Månen. Han deltog på turen med Apollo 14 tilbage i 1971.

I radiointerviewet hæver den nu 77-årige tidligere astronaut, at både han og NASA samt de amerikanske myndigheder gennem alle år har været velvidende om rumvæseners eksistens – men at man med vilje har hemmeligholdt det.

Interviewet fandt sted med radiokanalen Kerrang, og er bl.a. også videregivet i Daily Mail.

-De (rumvæsenet) ligner slet ikke os mennesker. De er meget mindre – men vi syntes, at de så relativt flinke ud, siger han til Kerrang. Og i øvrigt i beskrivelse passer meget godt til det vi har hørt – og set på film. Altså også med store øjne.

Og med den tidligere super-astronauts udtalelser, går tanken automatisk tilbage til 7. Juli 1947. Den dato vil til evig tid stå mejslet i UFO-debatten.

Dengang sendte personalet på flybasen i Roswell en pressemeddelelse ud, hvor der stod, at man havde fundet en flyvende tallerken ved en nærliggende gård.

Meddelelsen blev hurtigt efter ”dementeret” af flyvevåbenets øverste ledelse, der kort fortalte, at der var tale om en top-hemmelig vejrballon – og ikke en flyvende tallerken.

Men astronauten Edgar B. Mitchell mener, at den første meddelelse var korrekt. Og i interviewet fortsætter han med at sige, at ”de derude” har en teknologi, som er langt, lagt mere udviklet end den vi kender her på kloden.

Og havde ”de” været os jordboer fjendtligt stemt, var vi for længst blevet udslettet. Mitchell fortæller også, at det kun var ganske få, som var orienteret, men at han var heldig nok at tilhøre den lille skare.

Radioværten som interviewede den tidligere astronaut, Nick Margerrison, siger til Daily Mail, at han først troede, at han var udsat for en spøg.

Men lidt efter lidt forstod han, at astronauten mente det alvorligt, og at der bestemt ikke var tale om nogen spøg.

-Han var meget seriøs. Og det var for ham udenfor enhver diskussion, at der fandtes levende væsener ude i rummet, siger radioværten.

Og hvad siger så hans tidligere arbejdsgiver NASA om det sensationelle interview? Svaret er kommet – og det er kort:

-NASA arbejder ikke med at finde UFO’er. NASA driver ikke nogen virksomhed, der ønsker at skjule rumvæsener på Jorden eller andre steder i verdensrummet. Dr. Mitchell er en stor amerikaner, men vi deler ikke hans synspunkt i denne sag.

Javel! Det var så det.

Med til historien hører måske også lige, at Mitchell har en doktorgrad i aeronautik fra Massachusetts Institut for Teknologi.

Edgar B. Mitchell har den længste månevandring med ni timer og 17 minutter sammen med Alan Shepard.

Mitchell har tidligere sagt, ifølge St. Petersburg Times, at John F. Kennedy skal have være den sidste præsident, som var blevet orienteret om UFO’erne.