Foto: Niels Ahlmann Olesen

For et år siden gik der rygter på Christiansborg om, at Astrid Krag var gravid. Det var hun ikke. Det er hun til gengæld nu, men ingen har opdaget det.

»Jeg har faktisk lige gennemført min tredje valgkamp som gravid. Jeg var gravid med Malte, da jeg blev sundhedsminister i 2011 og gravid med Karla, da jeg blev valgt til Folketinget i 2007. Nu måtte jeg så gennemføre endnu en valgkamp som gravid, selvom det ikke lige var planlagt på den måde. Men graviditeten var planlagt, og vi glæder os alle så meget,« siger Astrid Krag, der har været sammen med sin mand Andreas Seebach siden 2003, hvor de mødte hinanden på statskundskabs-studierne.

astridhartabtsig

Astrid Krag er i dag Socialdemokraternes ældre- og indfødsretsordfører. Hun fik et kanonvalg med 15.000 stemmer ved folketingsvalget i juni. Selv har hun gennemgået en stor forandring efter sin deltagelse i tv-programmet ’Vild med dans’ i efteråret. I dag vejer hun ikke et gram for meget og er i sit livs form. Hun holder nemlig fast i de sunde vaner fra dansetiden. Hun er gravid i femte måned og venter familiens tredje barn til december.

Ingen så maven

»Der er ikke en eneste, der har opdaget, at jeg er gravid, selvom maven var tydelig i valgkampen.

Til gengæld fik jeg hele tiden komplimenter for mit vægttab. Da jeg skulle danse med 3Fs formand under Folkemødet på Bornholm i juni, var jeg sikker på, at det ville blive opdaget. Men igen fik jeg kun komplimenter for mit vægttab,« fortæller Astrid Krag.

Da Folketinget endelig lukkede ned for ferien i begyndelsen af juli, tog Astrid på tre ugers ferie i udlandet med sin mand Andreas Seebach og børnene Karla (6) og Malte (3½).

Børnene snakker allerede med ’maven’ og glæder sig til den lille ny, som de også først har hørt om fornylig.

»Det er skønt at være gravid og jeg har det rigtig godt. Jeg kan mærke, at det klart også er en fordel af være i god form, når man er gravid. Jeg var ind imellem dødtræt under valgkampen, men jeg har også fået masser af energi af at komme ud at møde folk. Fordelen har været, at der hele tiden er sket noget, så jeg kun sjældent har haft tid til at mærke trætheden.«

Astrid Krag

En anden konsekvens af det sunde liv er, at Astrid Krag også har været nødt til at købe nyt graviditetstøj, for det gamle er alt for stort. Men ellers vil der ikke komme de store ændringer med familieforøgelsen.

»Vi bliver boende, hvor vi bor, men jeg vil overveje at tage barselsorlov denne gang. Heldigvis har almindelige folketingsmedlemmer mulighed for at tage et års barsel som alle andre, så det vil jeg overveje denne gang. Men alt det har jeg slet ikke fået sat mig ind i endnu,« siger Astrid Krag. Hun er selv ud af en søskendeflok på tre og har med egne ord været ’skruk’, siden hun var 15 år.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.