Lyt til artiklen

Rasende kristne fik fjernet udskældte sandaler.

Det bliver ikke nemt at få fat i ugens gode tilbud på sandaler i Kvickly i Viby i Århus. Det har en stor flok rasende kristne demonstranter sørget for.

I går ved 17-tiden troppede næsten 100 herboende udenlandske kristne tilknyttet asyriske og kaldæiske menigheder i Århus og omegn op i supermarkedet.

De var kommet for at demonstrere mod salget af nogle meget omtalte sandaler med Jesus-motiv på trædefladen.

»Det er blasfemi,« mente demonstranterne, der fandt det utilstedeligt, at man indrettede en Jesus-sandal, så man direkte trådte på Jesus. Nogle var endda så rasende, at de gik indenfor i Kvickly og begyndte at rive sandalerne ned fra hylderne, mens andre kunder måbende så på.

»Det er rigtigt, at enkelte af de unge demonstranter var meget ophidsede, men de jublede til gengæld allesammen, da butikschefen besluttede at fjerne samtlige sandalerne fra hylderne,« fortæller vagthavende ved Århus Politi. De omkring 100 ophidsede demonstranter havde fået politiet til at tage alle forholdsregler.

Kort derfra ved OK-tanken holdt der således to mandskabsvogne med motoren startet. De kom dog aldrig i brug, da de udenlandske demonstranter ved 18-tiden forlod Kvickly i god ro og orden.