Dansk ambassadør afslørede detaljer om sit sexliv i israelsk avis, men tager nu afstand fra affæren.

Den danske ambassadør i Israel, Carsten Damsgaard, har, uden at ville det, delt intime detaljer om sit privatliv med store dele af den israelske befolkning.

Noget uvant at befolkninger får så intimt et indblik i det ellers blankpolerede liv i diplomatkredse.

Det er den israelske avis Yediot Ahronot, der i et stort interview citerer Carsten Damsgaard for at sige, at han dyrkede sex med sin mand, første gang de mødtes.

'Vi gik i seng med hinanden allerede den første nat, hvilket jeg ikke altid gjorde, og jeg anbefaler ikke, at alle dyrker sex allerede på den første nat, men i vores tilfælde var det korrekt at gøre det', citeres Carsten Damsgaard for i avisen.

Men nu siger ambassadøren, at han aldrig har sagt disse ord.

- Det er i hvert fald ikke noget, som jeg står ved at have sagt. Ikke, at jeg ikke står ved det. Men jeg står ikke ved at have sagt det med henblik på, at det skulle bringes i interviewet, siger Carsten Damsgaard til B.T.

Slået stort op
Artiklen blev sat stort op i en af Israels største aviser med et stort billede af Carsten Damsgaard med armen omkring sin mand gennem mere end 12 år, Esben Karmark.

Senere blev en oversat og redigeret udgave af artiklen lagt på internettet. Og det er mest denne artikel, Carsten Damsgaard er utilfreds med.

- Det var en meget mere sensationsbetinget fremstilling af artiklen, og så var den stærkt forkortet. Derfor bad jeg dem om at tage den af hjemmesiden, og det har de gjort, siger ambassadøren.

Han fortryder ikke, at han deltog i interviewet. Tværtimod synes han, at der er tale om et vældigt flot artikel.

- Men det er blevet gjort meget klart over for både journalisten og hans redaktion, hvordan jeg opfatter dette, siger Carsten Damsgaard.

Hvad den danske ambassadør har sagt eller ikke sagt og gjort eller ikke gjort med sin kæreste og senere mand, er fortsat et mysterium, som Carsten Damsgaard ikke længere ønsker at løfte dynen for.

Men selv om pikante detaljer fra sexlivet normalt ikke er blandt de emner, diplomatiet ønsker at markere sig med i offentligheden, så vil debatten i Israel ikke få følger for den danske ambassadør.

- Vi har ingen kommentarer, og for os er der ingen sag, siger Hugo Østergaard Andersen, administrationschef i Udenrigsministeriet.