60 mennesker bliver evakueret fra deres huse i Hundige, der står under vand efter det massive regnvejr de seneste dage, der har resulteret i oversvømmelser.

'Alting er ødelagt. Det er forærdeligt.'

Sådan siger 45-årige Helle Larsen, der er blevet evakueret efter, at hendes hjem er blevet oversvømmet, til bt.dk.

Politiet er fredag i fuld gang med at evakuere beboere fra Godsparken i Hundige på bygrænsen til Greve på Sjælland på grund af de massive oversvømmelser i området.

- Det er meget voldsomt det her og ikke noget vi oplever hver dag, siger Per Allan Hansen, vicepolitiinspektør ved Vestsjællands politi til bt.dks reporter Peter Frøkjær, der er på stedet.

Politiet har været nødsaget til at bruge såkaldte 'bananbåde' for at få folk fragtet ud af området.

- Vi sejler rundt og banker på alle døre, siger Per Allan Hansen, der oplyser, at alle får tilbuddet om, at blive fragtet væk fra deres oversvømmede huse. Nogle foretrækker dog at blive i deres hjem.

Vandstanden er på omkring ti centimeter på gaderne, og det er ikke muligt at køre i bil ind på området. På den nærtliggende eng er vanddybden nogle steder helt op til seks meter.

- Der er mange, der er på ferie lige nu, men vi prøver at danne os et overblik over, hvem, der bor i de huse der er ramt og hvor der ikke er nogen hjemme, ved at spørge naboer i området, siger vicepolitiinspektøren.

Nogle arbejdere, der er i gang med at pumpe vand ud fra et hus i området siger til bt.dk.:

- Det er en ulige kamp, for der er ingen steder at pumpe vandet hen. Det kommer bare tilbage igen. Så vi er nødt til at vente på, at grundvandet falder.

I alt er ca. 76 huse ramt og mellem 50 - 60 mennesker bliver evakueret fra området.

De voldsomme oversvømmelser er forårsaget af den eng, der ligger umiddelbart opad området og som står fuldstændig under vand. Det har resulteret i, at grundvandet er steget voldsomt og har oversvømmet villakvarteret.