TV-programmet Big Brother er fuldstændigt lammet, efter at samtlige deltagere i nat blev så rasende over at have tabt ugeopgaven, at de flygtede ud af huset. De kunne se frem til en uge uden hverken cigaretter eller sprut, fordi der kun var penge til det absolut mest nødvendige.

Hujende og skrigende gik de halvfulde deltagere ud i haven, hvor de flyttede havestole over til plankeværket og én for én flygtede de fra et af de bedst bevogtede huse i Danmark.

Uden for huset kom de dog ikke så langt, for her stod TvDanmarks vagter, som ikke ville lade dem komme slippe ud i friheden.

Suzanne og Jill blev efter kort tid overbevist om, at de hellere måtte vende tilbage til huset med de utallige kameraer, og lidt senere valgte Nico også at returnere til huset. Han begyndte straks at råbe og skrige ad Jill og Suzanne, som han beskyldte for kun at være vendt tilbage til huset for at vinde den halve million.

"Jeg troede sgu, at vi var enige om at forsvinde allesammen," råbte en tydeligt ophidset Nico, inden TvDanmark valgte at afbryde internet-forbindelsen til huset.

Pil, Naja, Christian og Søren diskuterede videre uden for - og ved redaktionens slutning tydede alt på, at de ville vælge at blive ude i friheden, selv om TvDanmark gjorde alt for at overtale dem til at vende tilbage til huset.

TvDanmark mener, at Pil og Søren står bag komplottet.

"Pil har hele dagen været meget sur på Big Brother. Det har hun jo været før, for hun mener, at Big Brother er manipulerende. I aftes holdt de en fest, hvor de blev enige om at forlade huset, efter at Pil og Søren havde pisket en stemning op. De havde pakket kufferterne," siger Camilla Christensen, PR-chef, TvDanmark.

Formand for Big Brother fanklubben Michael Liltorp fik travlt, da han fandt ud af, at deltagerne var ved at rømme den synkende Big Brother skuden.

Han satte sig i en taxa og var på stedet kort efter:

"Vagterne står og spærrer porten, så de ikke kan gå ud", siger manden, som især er fan af Pil, fordi "hun har hjernen på rette sted, benene på jorden og ben i næsten".

For at understrege alvoren af ønsket om at holde de flygtende inde i huset, ankom yderligere to vagtvogne for at holde på deltagerne.

Den opgave, Big Brother-deltagerne skulle gennemføre i denne uge, var, at Nico skulle sove i en ny seng hver aften fra præcis klokken et til klokken syv.

Suzanne skulle - uden nogen opdagede det - hælde oregano i maden hver dag. Blandt andet i persillesovsen.

Naja skulle tage tre stykker tøj fra hver person hver dag, vise det ude i hønsehuset, og derefter lægge det i fryseren.

Nico begik fejl undervejs, så derfor blev han af Big Brother beordret til at hælde et glas vand ud over Pil. Men da han også fik ordre på at give hende fodmassage, sagde han stop. Ugeopgaven var dumpet, og deltagerne blev straffet ved kun at få de absolut mest nødvendige varer. Det vil sige ingen sprut, cigaretter og andre luksusvarer.