Skat har truet med at ville straffe nogen af landets bedste håndboldspillere i forsøget på at få ram på erhvervsmanden Jesper ’Kasi’ Nielsen.

BT skriveri søndag, at Skat direkte truede med at rejse en sag mod spillerne på Jesper ’Kasi’ Nielsens daværende hold AG Håndbold for skatteunddragelse, hvis ikke han indgik et skatteforlig. Truslen kom for skatteåret 2009, hvor AG Håndbold lå i 1. division og havde kontrakt med eksempelvis målmandslegenden Peter Nørklit, der har spillet 131 landskampe for det danske landshold.

I en hidtil ukendt mailkorrespondance den 9. maj 2012 mellem sagsbehandleren i Skat ’CD’ og Jesper ’Kasi’ Nielsens revisor Henning Boye Hansen, tilbyder ’CD’ en skatteaftale. Hvis ikke vil Skat jagte spillerne hos AG Håndbold. I mailen står helt præcist:

’Det er et af mange tilbud herfra. Alternativt ingen fradrag, medvirken til skatteunddragelse, beskatning og ansvarsvurdering for de håndboldspillere, der har fået dækket deres benzinregninger,’ skriver sagsbehandleren CD.Ifølge Henning Boye Hansen skal mailen forståes således, at Kasi-familien skal acceptere Skats samlede ’tilbud’ - der betyder, at familien selv skal bede om at betale millioner ekstra i Skat, uden at kunne klage over det bagefter. Hvis ikke vil firmaet miste fradrag, risikerer en sag om ’medvirken til skatteunddragelse, ligesom de håndboldspillere, der har fået dækken benzinregninger, vil blive beskattet og risikerer straf, idet sagerne sendes til ’ansvarsvurdering.’

- Skat havde ikke på nogen måde undersøgt, hvorvidt der var udbetalt kørepenge til spillerne i strid med reglerne, og var helt uinteresseret i at gå ned i sagen, undersøge den grundigt og finde ud af, om der var foregået noget forkert. Skat havde bare i bilagene opdaget, at der var udbetalt penge til spillerne - og så ud af ingenting bliver det bragt op, klart som en trussel: Hvis I ikke indgår forlig, så går vi efter jeres håndboldspillere. Der var mange trusler, og dette var bare én af dem, siger Henning Boye Hansen. BT og JyllandsPosten har tidligere beskrevet, hvordan Skat har brugt trusler og prangermetoder i strid med reglerne i Kasi-Jespers skattesag, og onsdag gav direktør for Skat Indsats Erling Andersen en 10 sider lang undskyldning for sagsbehandlingen i sagen.

Professor i Skatteret Jan Pedersen fra Aarhus Universitet mener, at Skat i den nye mail gør de professionelle håndboldspillere til en forhandlingsgenstand.

- Det er ulovlig forvaltning, når Skat på den måde truer en skatteyder. Og det er jo ikke bare Jesper ’Kasi’ Nielsen, der får krænket sin retssikkerhed. De omtalte håndboldspillere bliver jo en forhandlingsgenstand i forsøget på at indgå en skatteaftale, og det er ikke lovligt, siger Jan Pedersen.Lektor i offentlig forvaltning Sten Bønsing fra Aalborg Universitet mener selve formuleringen i mailen er meget kluntet. Men er hensigten fra Skat at true borgeren, er der tale om magtfordrejning.

Magtfordrejning

- Det er magtfordrejning når Skat på denne måde forsøger at true eller presse en borger til at indgå en aftale. Både Jesper ’Kasi’ Nielsen og håndboldspillerne skal betale den korrekte skat, og det må man ikke bare forhandle om på den måde, siger Sten Bønsing og tilføjer:

- Det er ulovligt, hvis en myndighed presser en borger med usaglige hensyn, og det er er usagligt at lade én sag afhænge af andres sager, siger Sten Bønsing.

Sagsbehandleren CD er en af de seks medarbejdere Kammeradvokaten har indstillet, at der køres en disciplinærsag imod på baggrund af Skats kritisable sagsbehandling, og den oplysning kommer ikke bag på professor i skatteret Jan Pedersen.

- Jeg vil mene, at de oplysninger om sagsbehandlingen i Jesper ’Kasi’ Nielsens sag, giver berettigelse til at rejse en disciplinærsag, siger han.

Direktør i Skat Indsats Erling Andersen har ingen kommentarer. 

LÆS MEGET MERE OM SAGEN SØNDAG I BT

Peter Nørklit: Helt vildt

Kasi-Jesper: Jeg blev truet