De slås vildt, indtil den ene hund lider en blodig død - og det foregår i Danmark. For første gang i mange år ved politiet nu konkret, at der foregår organiserede hundekampe herhjemme, og at kamphunde opdrættes med kun det ene formål at blive den bedste dræber.

"Vi ved, at hundekampene foregår, og de kan blive et større og større problem, da de breder sig fra Sverige," siger politikommissær Benny Winther Jørgensen fra Københavns Politis hundeafdeling.

"Vi har talrige gange fået henvendelser fra folk om, at der afvikles organiserede hundekampe på f.eks. en bestemt vej på Amager og på "5-Øren" (udendørs spillested på Amager, red.) På "5-øren" skulle det foregå mere eller mindre offentligt.

Her stiller folk fra f.eks. Christiania op med deres kamphunde.

Andre steder foregår det indendørs i f.eks. skumle kælderrum, hvor hundene slippes løs, og deres ejere og andre interesserede ser så på i spænding.

Her er bagmændene primært af udenlandsk herkomst, der både i Danmark og Sverige har opdrættet kamphundene, og vi er ikke tvivl om, at der bliver spillet på dem.

Det er et af formålene med hundekamp. Vi ved endnu ikke, hvor store beløbene er, men det er ikke det vigtigste.

Hundekampe er dyrplageri i yderste konsekvens, og det vil vi ganske enkelt ikke tolerere i dagens Danmark.

Ikke alene er det strengt forbudt, men der findes næppe noget, der er mere udansk," siger politikommissær Benny Winther Jørgensen.

For de fleste danskere kommer denne afsløring uden tvivl som et chok. Vi forbinder normalt hundekampe med noget, der foregår i uciviliserede samfund - langt væk fra vore breddegrader - men nu må vi tro om igen.

I Sydeuropa og Rusland organiseres hundekampe af de lokale mafiaer, der tjener store penge på at lade hunde flænse hinanden ihjel, men også her forsøger myndighederne at komme det uhyggelige fænomen til livs.

Om der findes en egentlig mafia i Danmark ved politiet endnu ikke.

"For mange af udenlandsk herkomst er hundekamp noget ganske naturligt og en del af deres kulturarv, men alligevel skal det stoppes.

Desværre har vi endnu ikke haft held til at slå til, når hundekampene har stået på, men vi bliver ved," siger Benny Winther Jørgensen.

Københavns Politi forsøger nu at hente erfaringer hos deres svenske kolleger, hvor problemerne har været kendt i flere år.