Kunderne står tomhændet tilbage i det konkursramte Lauritz.com, men parret bag auktionshuset – Mette Rode Sundstrøm og Bengt Sundstrøm, har gennem årene tjent mere end 140 mio. kr. i selskabet.

Det skriver Finans, der har gennemgået regnskaberne fra Lauritz.com, Lauritz.com Group og Bengt Sundstrøms holdingselskab, Blixtz Holding.

Størstedelen af de 140 mio. kr. udbetalte Bengt Sundstrøm som udbytte til sig selv.

»I bagklogskabens klare lys virker det meget mærkeligt, at virksomheden udbetalte den kapital, som Lauritz.com havde så hårdt brug for og brugte de næste år frem mod konkursen på at jagte,« udtaler Per Nikolaj Bukh, der er professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, til mediet.

Mette Rode Sundstrøm og Bengt Sundstrøm har været henholdsvis direktør og bestyrelsesformand for det nu konkursramte Lauritz.com
Mette Rode Sundstrøm og Bengt Sundstrøm har været henholdsvis direktør og bestyrelsesformand for det nu konkursramte Lauritz.com Foto: Henrik R Petersen/Henrik R. Petersen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Lauritz.com var børsnoteret i Sverige og en af Danmarks ældste auktionshuse. Selskabet blev, efter flere år med økonomiske vanskeligheder, erklæret konkurs i juni efter at have opbygget en stor gæld. 

I alt lyder den samlede gæld i Lauritz.com på 148,6 mio. kr. hvoraf 50 mio. kr. er gæld til selskabets kunder.

Denne artikel er skrevet af Euroinvestor