En mystisk virus breder sig tirsdag eftermiddag på Facebook som en steppebrand.

Virussen gør, at du bliver tagget i et opslag, der henviser til en af dine venners videoer. Åbner du den, spreder den sig til andre på din venneliste.

De inficerede videolinks kan både ses som opslag på din nyhedsvæg eller vise sig i dine private beskeder med overskrifterne Private Video eller OMG!.

Du skal skal åbne og aktivere linket til for at blive inficeret. Sker det, vil koden installere sig i form af en browserudvidelse.

»Den kan karakteriseres som en orm, da den er i stand til at sprede sig og tagge andre mennesker. Den skriver, at det er en privat video, og det lokker folk til. Det er en raffineret, hurtigtspredende kode, forklarer Peter Kruse, der er ekspert i IT-sikkerhed hos CSIS.

Hos CSIS arbejder man lige nu på højtryk for at finde ud af, hvordan ormen kan elimineres.

»Vi har fundet ud af, at koden til ormen bliver leveret fra noget, der hedder Motitags.com. Vi prøver at finde ud af, hvad det er for en kodetjeneste,« siger Peter Kruse, der advarer om, at man kan miste kontrollen over sin computer, hvis man siger ja til videoerne.

Læs også:

»Man skal ikke sige ja til noget, der ser mistænkeligt ud. Hvis man ser nogen, der bliver tagget i de her mystiske videoer, så bør man henvende sig til den person, det kommer fra og fortælle personen, at de formentlig er kommet til at sige ja en gang for meget,« forklarer Peter Kruse.

»Hvis man er inficeret, så bør man vente på, at der kommer noget antivirus, som kan fjerne det her,« siger Peter Kruse.

I disse situationer kan det anbefales at ændre sit kodeord og lade være med at klikke på videoerne.

Rusland er angiveligt også ramt af virussen ifølge det lokale nyhedsbureau, Tass. Her tyder det på, at problemet er det samme, som danske brugere oplever.

Ifølge det russiske medie bliver brugere opfordret til at installere et program, når de klikker på videoen.

Bt.dk følger sagen.....