Holdet har nu offentliggjort et meget barskt videoklip, der viser en døende isbjørn i jagt på føde i en gammel olietønde.

Klimaforandringerne kan være svære at forholde sig til, men et filmhold på optagelser i Arktis kom hjem med nogle meget håndgribelige billeder af en udsultet og forpint isbjørn, der stavrende og med lurvet pels leder efter føde i en gammel udbrændt olietønde.

Den gulhvide isbjørn hiver i videoen noget tørt og udefinerbart op fra tønden, som den med kraftig skum i mundvigene forsøger at fortære. Videoen er filmet på Baffin Island i det Canadiske Arktis, som ifølge The Guardian er et område, der er hårdt ramt af klimaforandringer. Eller mere konkret sagt: Smeltet is, og mangel på føde.

Millioner af mennesker har set med

Videoen har rundet 1,2 millioner visninger alene på miljøbeskyttelsesorganisationens med-grundlægger, Paul Nicklen egen instagramkonto.

I sit opslår gisner han om, at den døende bjørns liv desværre nok er endt højst et par dage efter optagelserne. Og mens optagelserne stod på, måtte hele holdet kvæle tårerne, så de kunne filme den hårde scene udfolde sig.

»Hele mit Sea Legacy hold kæmpede med tårer og følelser, mens de filmede og dokumenterede denne døende isbørn. Scenen knuser sjælen, og det hjemsøger mig stadig, men jeg ved, at vi er nødt til at dele både det smukke og det hjerteknusende, hvis vi skal bryde apatiens mure ned,« skriver Paul Nicklen i sit opslag med videoen på Instagram.

Du kan se den hårde video i bunden af artiklen.

Han fortsætter sit rystende opslag og forklarer, at den døende isbjørn i videoen langt fra er alene.

»Det er sådan her sultedød ser ud. Musklernes nedbrydelse. Ingen energi. Det er en langsom, smertefuld død. Når forskerne siger, at isbjørnene vil være uddøde om 100 år, tænker jeg på, hvordan den globale isbjørnebestand på 25.000 bjørne kommer til at dø på den her måde,«

Paul Nicklen, som, udover at være medgrundlægger af miljøorganisationen også er fotograf, maner til handling.

»Der er ikke nogen lappeløsning. Der var ingen måde at redde denne her bjørn. Folk tror, at vi bare kan bygge platforme i havet (til bjørnene i stedet for is, red.) eller fodre den enkelte sultende bjørn. Den skinbarlige sandhed er dog, at hvis jorden forstætter med at blive varmere, så mister vi bjørnene, og hele det polare økosystem. Denne store hanbjørn var ikke gammel. Og han døde med sikkerhed inden for timer eller dage efter det her blev filmet. Men der er løsninger. Vi er nødt til at reducere vores CO2 fodspor, spise det rigtige mad, stoppe med at fælde alle vores skove og begynde at sætte jorden - vores hjem - først. Vær med os i Sea Legacy i eftersøgningen og emplementeringen af løsninger for havet og de dyr der er afhængige af det. Inklusive vi mennesker. Tak for støtten til at holde mit Sea Legacy team i gang.«