En af de store mænd i dansk rock er netop død. Koncertarrangør m.m. Knud Thorbjørnsen blev onsdag bisat ved en stilfærdig højtidelighed i Jersie kirke ved Køge.

Til stede var den nærmeste familie og venner, og enkelte bekendte fra branchen. ABBA, som Thorbjørnsen arbejdede sammen med i 70'erne, havde sendt en stor krans til begravelsen.

Det samme havde Thomas Johansson, en af Europas største koncertarrangører. Til stede ved bisættelsen var bl.a. Linie 3s manager Niels Wenckens, der arbejdede sammen med Thorbjørnsen allerede i starten af 60'erne.

Thorbjørnsen startede oprindelig i en herreekviperingsforretning i Odense, men fik hurtigt smag for musikbranchen og hovedstaden. Hans første store kup var, da han midt i 60'erne skaffede The Beatles og senere The Rolling Stones til København.

Han var også den første til at skaffe navne som Bob Dylan, Led Zeppelin, Janis Joplin, Rolling Stones, Frank Zappa og Liza Minelli til Danmark.

Thorbjørnsen er nok mest kendt i Danmark som succesrig manager for Gasolin og deres evige rivaler i 70'erne, Shu-Bi-Dua.

I den periode var Knud Thorbjørnsen en af de mest indflydelsesrige erhvervsfolk i Danmark overhovedet. Thorbjørnsen døde af kræft efter kort tids sygdom.