I marts måtte Michelin-restauranten Gastromé i Aarhus dreje nøglen om. Det viser sig nu, at gælden er tårnhøj.

Det var sorgens dag for de fire ansatte, da toprestauranten Gastromé tidligere i år måtte indse, at der ikke var styr på økonomien. Alt aktivitet blev lukket, og de erklærede sig selv konkurs.

Her fem måneder senere kan Finans fortælle, at en foreløbig gæld løber op i 1,4 millioner kroner, efter de har fået aktindsigt i en redegørelse.

Heraf mangler 1,3 millioner kroner til såkaldte simple krav, som dækker over eksempelvis ubetalte indkøb af varer. Det resterende beløb dækker over manglende udbetaling til de fire ansatte.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra både advokat Morten Moltke Nygaard, der er indsat som kurator i sagen, og medejer Lars Jørgensen, men uden held.

Konkursbehandlingen er endnu ikke afsluttet, da kurator Morten Moltke Nygaard fortsat afventer Lønmodtagernes Garantifond for flere mulige anmeldelser fra kreditorer, skriver Finans.

Aarhusianerne har dog ikke måttet undvære gourmetmaden fra Gastrome. Restauranten genopstod nemlig kort efter, den var erklæret konkurs.

Det skete, da tidligere medejer Lars Jørgensen tilførte 150.000 kroner i ny kapital til moderselskabet Signature Brands. Han overtog samtidig gennem sit investeringsselskab 50-66 procent af Signature Brands ApS.