Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

A.P. Møller-Mærsk: Vi retter ind efter Søfartsstyrelsens krav. Det drejer sig i øjeblikket om op til 20 filippinske kokke, der ikke opfylder kravene.

A.P. Møller-Mærsk retter ind og efterlever Søfartsstyrelsens krav om, at en filippinsk kok på et dansk skib skal opfylde 48 måneders kravet. Det siger kontorchef hos A.P. Møller-Mærsk Hans Christian Orloff Petersen.

- Vi kan ikke anke. Vi har bare at rette ind til højre, og det gør vi så. Opgaven er ikke så stor, jeg har ikke de nøjagtige tal men det drejer sig i øjeblikket om 15-20 kokke, der skal udskiftes for at opfylde kravene. Og det regner jeg ikke med vi får problemer med, siger Hans Christian Orloff Petersen fra rederigigantens marinedepartement for skibspersonel.

Kontorchefen tilføjer, at det var med nogen overraskelse, at A.P. Møller-Mærsk modtog kravet fra Søfartsstyrelsen. Rederiet har disponeret efter et brev fra Søfartsstyrelsen dateret den 20. april 2007.

- Vi har ageret og ansat i henhold til brevet, hvor der er beskrevet en række forhold vedrørende de søfarendes kompetencer. Heraf fremgår det, at en dansk kok skal have sønæringsbevis og at kokke fra udlandet kan ansættes, hvis de har et bevis på at være skibskok fra et andet land. Derfor er vi forbavset over kravet fra Søfartsstyrelsen, men vi har valgt at rette ind, siger Hans Christian Orloff Petersen.

Den 5. februar varslede A.P. Møller-Mærsk fyringer af omkring 200 dansk-ansatte hovmestre og menige i skibe under dansk flag. Rederigiganten måtte erstatte fyringsvarslerne med tilbud om frivillige fratrædelsesordninger. Ifølge CO Søfart har 100 ud af 168 danske hovmestre og kokke indtil videre sagt ja tak til at afmønstre og give plads til filippinere, der er billigere i løn.

/ritzau/