Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Forsamlingshus brændt ned
Natten til tirsdag brød Kværs Forsamlingshus i landsbyen Kværs nær Gråsten i brand. På Twitter oplyste politiet, at branden var kraftig, og at der var risiko for, at den kunne sprede sig til andre bygninger. Derfor blev en nabobygning evakueret. Tidligt tirsdag morgen oplyser vagtchefen hos Syd- og Sønderjyllands Politi til B.T., at der endnu er brand i forsamlingshuset, men at den nu er under kontrol, ligesom brandmændene fik forhindret, at flammerne bredte sig til andre bygninger. »Men forsamlingshuset stod ikke til at redde, og det er stort set brændt ned. Der er kun nogle mure tilbage,« fortæller vagtchef Ole Aamann. Det vides endnu ikke, hvordan branden er opstået.

60 skovbrande hærger i Sverige - flere er ude af kontrol
I Sverige hærger mere end 60 skovbrande, og flere af brandene er ikke under kontrol, skriver det svenske medie SVT Nyheter. Det svenske beredskab er så presset, at det har måttet tilkalde hjælp fra norske brandmænd. I alt skal seks norske helikoptere assistere svenskerne. Redningsledere advarer i flere kommuner folk om brandene. Således er beboere i Ljusdal og Ragunda Kommune i det centrale Sverige blevet bedt om at holde sig indendørs.
Læs mere her

Lavaeksplosion rammer turistbåd ved Hawaii og sårer 23
23 mennesker blev såret, da en eksplosion fra Kilauea-vulkanen på øen Big Island på Hawaii mandag sendte lava ned gennem loftet på en turistbåd, oplyser myndighederne på øen. Turisterne var på vej ud for at se, hvor lavaen render ud i havet, da eksplosionen skete.
Læs mere her

Kilauea-vulkanen.
Kilauea-vulkanen. Foto: HO
Vis mere

Danmark modarbejder tysk politik for at fremme dansk fiskeri
I Nordsøen arbejder Tyskland på at øge beskyttelsen af havnaturen ved at frede fem tyske havområder for fiskeri. Men det forsøger danske embedsmænd konsekvent at forhindre for at pleje danske fiskeriinteresser, skriver Information. Tyske politikere tager nu sagen op i Forbundsdagen.
Læs mere her

Peru erklærer undtagelsestilstand på grænsen til Colombia
Peru erklærer undtagelsestilstand på grænsen til Colombia i 60 dage. Det sker for at garantere sikkerhed i regionen, der kæmper med høj narkokriminalitet. Ifølge Perus præsident, Martín Vizcarra, skyldes sikkerhedsproblemerne især colombianere, der krydser grænsen til Peru.
Læs mere her

Perus præsident Martin Vizcarra.
Perus præsident Martin Vizcarra. Foto: MARIANA BAZO
Vis mere

Ministerier sender 20 tiltag til ny klimaplan til regeringen
Ud med gamle brændeovne og biler med benzin og diesel i motoren. Ind med flere elbusser og mere grøn teknologi i landbruget. Det er nogle af de 20 forslag fra syv ministerier, som regeringen har bestilt til sin kommende klimaplan, skriver Politiken, der er i besiddelse af forslagene.
Læs mere her

Borgmestre ønsker centre for afviste asylansøgere lukket
Presset på udrejsecentrene Kærshovedgård og Sjælsmark for afviste asylansøgere er blevet så stort, at borgmestrene ønsker dem lukket. Ifølge borgmesteren i Ikas-Brande Kommune er der lokal utryghed omkring centeret og flere har sat hegn op ved deres huse, skriver Kristeligt Dagblad.
Læs mere her

Dagens avisforsider

Berlingske
Donald Trump køber Putins benægtelse af russisk indblanding i USA’s valg ved topmødet i Helsinki. Forhenværende CIA-chef kalder Trumps opførsel ”forræderisk”.
Læs mere her

Donald Trump og Vladimir Putin.
Donald Trump og Vladimir Putin. Foto: KEVIN LAMARQUE
Vis mere

B.T.
Hver fjerde har for højt stressniveau. Man kan stresse ned i ferien ved at slukke mobilen, tage ud i naturen og være til stede med sin familie og venner, lyder rådet fra læge Peter Qvortrup Geisling.

Børsen
Nordea har brudt ny datalov. I Nordeas netbank fik kunder ved en fejl adgang til andre kunders personlige forhold. Ifølge eksperter står banken til en væsentlig bøde efter den nye lov.
Læs mere her

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO. Foto: Chris Helgren
Vis mere

Ekstra Bladet
Politikerne jubler over det kæmpe datacenter ved Rødekro, hvor Apple med flere flytter ind. Men naboerne til byggeriet får ikke besked om uklare detaljer omkring byggeriet.

Information
Danmark modarbejder Tysklands miljøpolitik for at fremme dansk fiskeri. Danske myndigheder har blokeret en række tyske naturbeskyttelsesinitiativer i Nordsøen. Nu er sagen rejst i Forbundsdagen.
Læs mere her

Jyllands-Posten
Der er krise mellem USA og Rusland, men Trump og Putin vil hellere se fremad og være venner. Bekymringen blandt de europæiske allierede vil ikke blive mindre fremover.
Læs mere her

Kristeligt Dagblad
Flere steder i landet møder asylcentre så stor lokal modstand, at borgmesteren må gribe ind. Særligt udlændinge i uafklarede udrejsepositioner, som ikke skal integreres, presser lokalsamfund.
Læs mere her

Politiken
Regeringen har fået 20 forslag til en ny klimaplan fra syv ministerier. Eksempelvis flere miljøzoner, stop for salg af nye benzin- og dieselbiler samt skærpede krav til brug af gylle i landbruget.
Læs mere her